Тренирам всекидневно по час и половина. Когато съм на работа,

...
Тренирам всекидневно по час и половина. Когато съм на работа,
Коментари Харесай

Юрий Божанов: Силовият многобой не е мит

„ Тренирам ежедневно по час и половина. Когато съм на работа, да вземем за пример първи смени – ставам в 4:30 сутринта, до 13:00 часа съм на работа, по-късно се прибирам у нас и дремя, а по здрач върша подготовка. Това не е за всеки. Правя всичко допустимо, с цел да докоснем всички и да покажа, че силовият многобой не е мит. Не се удовлетворявам единствено с дребното – държа всичко изкъсо “. Това съобщи в изявление за БГНЕС вторият най-силен мъж в България и играч по силов многобой Юрий Божанов.

Роденият в Бургас Божанов се занимава професионално със спорта от 2015-а година насам. На състезателя му следва благотворителен шампионат в Казанлък, на който ще бъдат събрани средства за момче в потребност. „ Този път надпреварата е с благотворителна цел – да съберем средства за Красимир, то ще се организира тази неделя “, стартира той. Божанов разкри, че се е явил на професионално съревнование предходната събота, където е приключил на трето място. „ Имах съревнование в събота, което се организира в Царево – приключих на трето място, като пред мен бяха единствено деец от Шампионската лига и още един мощно квалифициран играч – Вини Армин Каравачев. Защо не съумях да стана първи? Вижте, разликата посред ни е в подготовката – до момента в който аз върша нещата самичък, тях ги упражняват по 7-8 индивида всеки ден “ и продължи: „ От работата ми ми оказват помощ финансово. В момента имам поддръжка от „ Верея “, както и от „ ХЛ Атлетико “.

Вторият най-силен мъж в България съобщи, че основният ръководител на мощните спортисти в България го е направил заместник-председател на родната федерация. „ Мирон Иванов ми гласоподава доверие, за което безпределно доста му благодаря “. Божанов добави, че не за първи път се провежда съревнование с благотворителна цел. „ В България има доста такива случаи – в Бургас направих едно съревнование, с което събрахме 22 000 лева за едно момиче Натали, което бе оперирано в Италия и се върна живо и крепко “.

Бургазлията даде още детайлности за това, което следва тази неделя в Казанлък. „ Банкови сметки сме разпръснали на разнообразни места в обществените мрежи – ще ги дадем на фамилията. Състезанието е на аматьорско равнище – упражнявам деца, които се възпламениха по моя спорт. Не съм взел нито една стотинка за всичко това – върша го от сърце. Има богати спортисти, които не са създали нищо благотворително макар огромните си финансови благоприятни условия – за мен истината се крие в „ повече дейности, по-малко думи “.

Божанов показа още, че Александър Атанасов ще бъде негов управител и ще му помогне финансово за неговото развиване като играч по силов многобой. „ Той е и водещ на самите надпревари, разделили сме си дилемите, работим непрекъснато. Той се е заел с бизнес страната на нещата “, разяснява още той, като добави: „ Догодина желаеме да създадем огромен кръг в Бургас, като състезание за всички дилетанти да се пробват. Килограмите не са фрапантни – става въпрос за 140-150 кг и желанието да покажем обич към спорта и да запалителен хората “.

Божанов добави и това, което му следва след благотворителното съревнование в Казанлък. „ На 20 август в Жеравна ще създадем един празник за хората. Ще се включим в шотландски борби, ще отидем да покажем на хората някои динамични извършения “, и описа случай, при който е стимулирал малко дете преди съревнование. „ Ще опиша и една преживелица. Една непозната жена ми се обади и ме помоли да се чуя със сина й, който бил мой почитател и се нуждаел от мотивация преди съревнование. Аз го направих, а детето беше същински щастливо. Това прави и мен благополучен – да виждам, че трудът ми се отплаща и прави и други хора щастливи “, приключи той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР