Трайното решаване на проблема с отчуждаването на терени за зелени

...
Трайното решаване на проблема с отчуждаването на терени за зелени
Коментари Харесай

Проблемите с отчуждаването в София остават за следващия мандат

Трайното решение на казуса с отчуждаването на терени за зелени площи, детски градини и учебни заведения в София ще остане за идващия кметски мандат. През този локалната власт заложи главно на спасяването на обособени парцели, чието вероятно застрояване, предизвикваше митинги и публично неодобрение.

Основният способ за решаването на пожар на локалните проблеми беше замяната на противоречивите частни парцели с общински, чието застрояване не би провокирало проблеми.

Като за последно

На последното си съвещание за този мандат общинският съвет гласоподава следващото такова решение. То визира 5 парцела в регион " Младост " и един в " Подуяне ". Преговорите с частните притежатели в " Младост " текат от месеци. Три от терените ще бъдат сменени за такива наоколо до " Принцес аутлет център " и магазин ХИТ в " Младост ", благосъстоятелност на общинското сдружение " Софийски парцели ". Срещу тях общинската компания ще придобие частни парцели до блоковете 60 и 61 в " Младост 1 ", до бл. 320 в " Младост 3 " и до бл. 401 в " Младост 4 ", за който даже има издадено позволение за градеж. Заменен ще бъде и противоречив парцел до блоковете 19 и 20 в " Младост 1 ", от който потеглиха и митингите против застрояването на региона през 2016 година Неговите притежатели ще получат общински терен в " Младост 2 " до магазин " Лидл ".

Другият частен терен, който ще бъде сменен с общински, се намира до бл. 70. Неговите притежатели ще получат парцел до бул. " Андрей Сахаров " наоколо до трасето на метрото и бъдещия парк " Въртопо ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР