Трайно затопляне започва в страната. Това обяви в първия ден

...
Трайно затопляне започва в страната. Това обяви в първия ден
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева: Лятото идва

Трайно стопляне стартира в страната. Това разгласи в първия ден от астрономическото лято синоптикът Анастасия Стойчева пред Българска национална телевизия.

След преваляванията и захлаждането в първата половина от месец юни, в този момент температурите ще надвишават естествените стойности за този интервал, изясни синоптикът. През миналите дни най-значителни са били преваляванията в Североизточна България, а най-сухо е останало в западната част на Горнотракийската равнина и крайните северозападни региони.
 Национален институт по метеорология и хидрология: Лятото се завръща в средата на юни Национален институт по метеорология и хидрология: Лятото се завръща в средата на юни
Втората половина на юни месец ще има по-високи летни температури. В това увери синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева в утринния блок н...

Днес към момента ще има краткотрайни превалявания над страната, съпроводени с гръмотевици, сподели Стойчева.

Започва стопляне и след сряда съвсем над цялата страна температурите ще надвишават 30 градуса, като в равнинната част на страната - Дунавската низина, се чакат и температури над 35 градуса, изясни синоптикът. Страната ни ще попадне под въздействието на топли въздушни маси, идващи от Африка, добави Стойчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР