Трайно безработните, които получават месечни помощи, да бъдат ежегодно оценявани

...
Трайно безработните, които получават месечни помощи, да бъдат ежегодно оценявани
Коментари Харесай

Патриотите взеха на мушка циганските сватби

Трайно безработните, които получават месечни помощи, да бъдат годишно оценени от Агенцията за обществено подкрепяне. Това оферират от "Обединени патриоти " с импортирани в деловодството на Народното събрание промени в Закона за общественото подкрепяне.

Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация изясни, че наложително би трябвало да има ограничения, които да подкрепят развиването на тези хора и да ги вършат пригодни за пазара на труда: "Ежегодната оценка, несъмнено, че ще се прави от чиновници на Агенцията за обществено подкрепяне. Смятаме, че това е една първа стъпка към спор, който би трябвало да промени напълно системата за обществено подкрепяне ".

Съпартиецът му Александър Сиди уточни, че получателите на помощите би трябвало да връщат средства, когато ситуацията им не подхожда на оповестените от тях приходи. "Да се опише какво тъкмо е недобросъвестно получени средства, в това число, когато получателят има имущество, което не подхожда на декларираните от него приходи, или когато провежда обществени прояви, които финансира с приходи, доста надхвърлящи декларираните от него ", изясни депутатът. Той разясни, че приказваме за тези случаи, в които всички са виждали извънредно сериозните цигански сватби с по 200, 300 и 500 индивида, които не подхождат на това, че индивидът, който ги подвига, в действителност получава обществена помощ и това са единствените му доказуеми приходи. По думите му следователно тези пари би трябвало да бъдат освен спрени, а и надлежно върнати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР