Трайната тенденция от последните години безработицата да намалява неочаквано бе

...
Трайната тенденция от последните години безработицата да намалява неочаквано бе
Коментари Харесай

Безработицата леко се увеличи насред лято

Трайната наклонност от последните години безработицата да понижава ненадейно бе прекратена в средата на дейния сезон. Макар и с доста малко, записаните безработни в бюрата по труда през юли са повече по отношение на предния месец юни, разгласи организацията по заетостта. Регистрация имат 172 643 души, с 2984 повече, в сравнение с са били през юни. Според организацията по заетостта аргументите за това са позитивни - с помощта на акцията по активиране на хората, които нито учат, нито работят, нито търсят работа, 3017 души са се записали в бюрата по труда през юли. От друга страна, имало и понижение на търсенето на фрагменти за сезонни действия.

На годишна база понижението на безработните продължава - те са с 13 191 по-малко, в сравнение с са били предишния юли. Равнището на записаната безработица е 5.3%, като нарастването по отношение на юни е с 0.1%, а понижението на годишна база - с 0.4%. През юли новорегистрираните безработни са 24 874. Дейността на бюрата по труда продължава да обгръща от ден на ден заети, учещи и пенсионери, измежду които работодателите също разчитат да намерят своите фрагменти. Нови 670 души от тези групи са регистрирани през месеца като търсещи работа. Постъпилите на работа през юли са 15 226 безработни, като 92.0% от тях са устроени в действителната стопанска система. Други 394 лица от групата на пенсионерите, учещите и заетите също са намерили своето ново работно място.

НАЙ-ТЪРСЕНИ

Най-търсените групи специалности са преподаватели; служащи в добивната и преработващата индустрия, строителство и транспорт; оператори на стационарни машини и съоръжения; личен състав, ангажиран в областта на персоналните услуги (бармани, сервитьори, готвачи, камериери и др.); продавачи; квалифицирани служащи по производството на храни, облекло, дървени произведения и сродни; служащи по събиране на боклуци и сродни на тях; икономически и административни техници и приложни специалисти; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии; водачи на МПС и преносими уреди и други.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР