Траур в Русия след вчерашната трагедия в колеж в град

...
Траур в Русия след вчерашната трагедия в колеж в град
Коментари Харесай

Ден на траур след трагедията в Крим

Траур в Русия след вчерашната покруса в лицей в град Керч. Броят на починалите доближи 20 души, всички жертви към този момент са разпознати. 15 от тях са възпитаници, петима - преподаватели. Мотивите на 18-годишния нападател остават неразбираеми. Днес ще се състоят церемонии в памет на починалите.


18-годишният Владислав Росляков купува своята ловна пушка „ Бекас “ малко, откакто навършва пълноправие. Според съветските закони, с цел да притежаваш ловно оръжие не се изисква да си минал специфичен курс. Знае се, че татко му напуща фамилията преди доста години. Майка му - здравна сестра го отглежда сама. Трудно понесла мисълта, че нейният наследник стои зад ужасяващото нахлуване.

Самият Владислав минавал за мирен юноша, имал междинен триумф в колежа, няколко пъти бил арестуван, откакто пил бира с другари. Как и за какво взема решение да извърши покушението, остава въпрос без отговор.
 Расте броят на починалите при вчерашната пукотевица в лицей в Крим Расте броят на починалите при вчерашната пукотевица в лицей в Крим
Увеличава се броят на починалите при вчерашната пукотевица в учебно заведение в Крим. 20 души бяха убити, а 50 ранени от 18-годишен юноша. Част от потърпевшите о...

Разследването ревизира дали е имал връзки с екстремистки групировки.

Сергей Акьонов, губернатор на Крим: Това е покруса, каквато никой от нас не е виждал и не би си помислил, че ще се случи. Шокирани сме от обстоятелството, че човек от Керч е кадърен да извърши сходно нещо. Правим всичко по силите си да помогнем на околните на починалите и потърпевшите.
14 от убитите са възпитаници, съвсем всички - малолетни. Загинали са и петима чиновници на колежа. Семействата на жертвите ще получат по 1 млн. рубли, а потърпевшите - по 500 хиляди. 44-ма души остават в болница, 11 са в тежко положение.

Тази заран в Керч се организира траурна гала в памет на починалите.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР