Тръст Синя България продължи комуникацията с декларации с ръководните фактори

...
Тръст Синя България продължи комуникацията с декларации с ръководните фактори
Коментари Харесай

"Синя България" заплаши със съд директор на Левски (ДЕКЛАРАЦИЯ)

Тръст " Синя България " продължи връзката с заявления с управителните фактори в Левски. Вчера изпълнителният шеф на клуба Красимир Иванов написа отворено писмо, на което през днешния ден бе отговорено от организацията на почитателите.

Ето какво гласи декларацията на Тръст " Синя България:
" ДО
Г-Н КРАСИМИР ИВАНОВ
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР
НА " ПФК ЛЕВСКИ " АД
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ИВАНОВ,

Във връзка с публикуваното от Вас с дата 8 юни 2017 година " намерено писмо " до Сдружение с нестопанска цел " Тръст Синя България ", предоставяме на Вашето внимание и на вниманието на цялата общност следното мнение:

На първо място бихме желали да изразим своето откровено и надълбоко неразбиране от обстоятелството, че Вие, намирайки се в качеството на наето лице в едно комерсиално сдружение, сте намерили за подходящо да отправяте нравоучителни и назидателни послания към втория по мярка акционер в същото това сдружение, който всъщност се явява Ваш шеф.

До сегашния миг, изхождайки от презумцията за съществуване на една сериозна и задълбочена подготовка в региона на корпоративното право, която се допуска, че притежавате, с цел да заемате длъжността " Изпълнителен шеф " на един от най- известните футболни клубове в Република България се почувствахме шокирани от демонстрираните от Вас нетрадиционни и, меко казано, превратни тълкувания на Търговския закон.

Искрено и колегиално Ви предлагаме да наблегнете извънредно съществено на проучването на наредбите на този нормативен акт, с цел да избегнете в бъдеще такива непремерени обществени изяви, които приказват за прекомерно безредни и повърхностни знания в региона на комерсиалното право и корпоративното ръководство изобщо.

Молим да обърнете внимание на обстоятелството, че нашата организация, в качеството си на акционер, притежаващ 10 % от акциите, формиращи капитала на ПФК " Левски " АД, черпи правото си да желае от Управителния съвет привикване на Общото заседание на акционерите на сдружението от текста на чл.223, ал.1 от Търговския закон, който гласи, че Общото заседание на акционерите може да бъде свикано " по искане на акционери, които повече от три месеца имат акции, представляващи най-малко 5 на 100 от капитала. "

За да упражним това свое право не се нуждаем от ничие и най-малкото от Вашето утвърждение, като при положение, че решим да се възползваме от дадената ни от закона опция , Вие сте задължен в осъществяване на служебните си отговорности почтително и съответно да извършите административните и техническите дейности по привикване и застраховане провеждането на Общото заседание на акционерите.

Предвид горното, определението, което вършиме на обществено декларираното от нас желание да свикаме Общото заседание на акционерите по планувания от закона ред като " уронване престижа на ПФК Левски ", с изключение на като жестоко превишаване на служебните Ви пълномощия, за което заслужавате съответната отговорност в сходство с наредбите на контракта, който сте сключили с сдружението , съставлява и жестоко вмешателство и опит за непозволено ограничение на обезпечените ни от закона права като акционер.

С огромна доза удовлетворение и оптимизъм означаваме обстоятелството, че сте съумели вярно да издирите и цитирате текста на член 181, ал.1 от Търговския закон, който урежда правата на акционерите в комерсиалните сдружения и като желаем да Ви насърчим в тази посока, горещо Ви предлагаме да се запознаете и с текста на член 237, ал.2 от закона, който гласи че членовете на Съветите в сдружението са длъжни: " Членовете на препоръките са длъжни да извършват функционалностите си с грижата на добър търговец в полза на сдружението и на всички акционери ".

Недоумяваме, че ни вменявате правото да се отнасяме към сдружението с " грижата на добър търговец ", което е Ваше обвързване, за осъществяването на което получавате възнаграждението си, което при благосклонност от Ваша страна бихме Ви призовали да обявите по мярка пред " синята общественост ".

По отношение на непремерените Ви подмятания за " подарени акции " и така нататък ще се въздържим от коментар, поради обстоятелството, че не сме 100% сигурни към кой тъкмо от акционерите са ориентирани.

Не ни се желае да имаме вяра, че сте се поддал на хвърчащите в общественото пространство злонамерени изказвания, касаещи мажоритарния акционер или други по-дребни акционери в сдружението, поради което до изясняване на случая на този стадий ще се въздържим от коментар.

В бъдеще имаме намерение да обсъдим по целенасоченост с останалите акционери в сдружението дали да не пожелаеме да Ви бъде потърсена отговорност и за това Ваше държание.

Позволяваме си да Ви обърнем внимание да работите малко по-пестеливо и деликатно с квалификациите и определенията, които отправяте към акционерите в сдружението, тъй като изрази от вида на " целенасочени спекулативни обвинявания, които пречат на активността на клуба и водят до директни финансови и морални вреди " с изключение на всичко останало могат да Ви слагат в нежеланата роля на ответник в един предстоящ правосъден развой, в хода, на който ще Ви се наложи да докажете тези свои изказвания под боязън от понасянето на сериозна имуществена отговорност.

Ще оставим " без коментар " изказванието Ви за понесени " морални вреди " от страна на едно юридическо лице, каквото е комерсиалното сдружение, като ще оставим за себе си изводите, до които то води във връзка с юридическата Ви подготовка, както и на тази на Вашите " съветници ".

Също ще Ви се наложи да докажете и изказванието си, че " ТСБ е бил част от ръководството довело до тези загуби ".

За да се обясни този въпрос, публично Ви призоваваме да извършите обществено притежание протоколите от съвещанията на Управителния съвет на ПФК " Левски " АД, за интервала, в който организациите на последователите са участвали в него, както и по отношение на гласуванията по обособените въпроси.

Ние от дълго време настояваме да стане известна нашата позиция във връзка с трупането на заеми от страна на клуба, внасянето на бистрота във връзка с разноските за активността на сдружението, обезпечаването на приходната част от бюджета и така нататък

В умозаключение желаеме да Ви отговорим на " перефразирания откъс ".

Не желаеме клубът да прави нищо за нас.

Настояваме да направи за себе си и за милионите си последователи нужното, с цел да се върне там където му е мястото, да заличи срама от безотговорните дейности на дузината безхаберни наемници, които се изредиха да пипат златната му история с мръсни ръце и да се трансформира още веднъж в гордостта на България.

Няма да допуснем акционерите в клуба да упражнят правото си на " ликвидационен дял ", с което явно сте чудесно осведомен, защото няма да допуснем клубът да бъде премахнат, тъй като " Левски " е реликва и е по-голям от всяко его и от всички персонални, корпоративни и други ползи.

Въпреки неприемливото отношение от страна на изпълнителния шеф на ПФК Левски АД, Сдружение с нестопанска цел " Синя България " остава отворен към останалите акционери в сдружението и е подготвен да вземе присъединяване в среща, на която да се набележат ограничения за бъдеща взаимна работа в името на стабилността на футболния клуб.

УС на Сдружение с нестопанска цел " ТРЪСТ СИНЯ БЪЛГАРИЯ ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР