Трасето на разклонението на Турски поток към Европа през България

...
Трасето на разклонението на Турски поток към Европа през България
Коментари Харесай

Докъде стигна „Балкански поток“ у нас

Трасето на разклонението на " Турски поток " към Европа през България минава през 11 области, а сега се работи по сектор с дължина към 42 км, на територията на област Плевен.
Откриха „ Турски поток “, Ердоган го назова „ Исторически план “ (ВИДЕО) Бойко Борисов се срещна с Александър Вучич преди церемонията
Мощна бригада от български, турски, гръцки и италиански служащи откриваме сред Долни и Горни Дъбник. Те заваряват и боядисват тръбите, контролно мерят и секване на пътя.

Снимка: Министерски съвет

" Опасна зона, бездънен ров " - това написа на табелите, с които е обозначен градежът. В момента се приготвя теренът за идния сондаж.

" Тука се вкарва една тръба, която е по-голям диаметър и в нея се вкарва главният газопровод, водоравен сондаж е това нещо, с цел да не се прокопава пътя и да се нанасят вреди ", изяснява Павел Коларов, от строителния контрол.

Снимка: Министерски съвет
Според водача на АБВ Румен Петков обаче планът има доста закъснение.
" Има единствено една машина, която прави автоматизираното заваряване на тръбите и е парадокс да се вършат повече от 2 км на ден. Забавянето към този момент е към 7-8 месеца ", разясни Румен Петков.
„ Вам сказали по какъв начин мы строим „ Балкански поток? “: Борисов с блиц доклад пред Путин за газовата тръба Премиерът акцентира пред медии, че е посетител, а не участник в плана "Турски поток "
Според самостоятелни енергийни специалисти пък се поставят старания от страна на държавното управление за реализирането на газопровода. Според тях даже да не бъде спазен срокът, няма да има тежки последствия, тъй като в контракта няма период.

Имиджово обаче България ще пострада, в случай че планът не бъде осъществен по отношение на уговорките, които сме поели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР