Трапезарията е едно от най-любимите места в дома, защото там

...
Трапезарията е едно от най-любимите места в дома, защото там
Коментари Харесай

Може ли трапезарията да приеме функцията на хол?

Трапезарията е едно от най-любимите места в дома, тъй като там се събира цялото семейство по време на закуска, обяд или вечеря. Понякога даже една добре подредена и ловко декорирана столова умерено може да „ изземе “ функционалността на гостната или всекидневната.
Предимството на трапезарията е, че тя обезпечава оптимален комфорт при хранене. Докато в актуалните холове всеобщо господства меката мебел, то фокусът на трапезарията е масата и прилежащите й трапезни столове. Меката мебел несъмнено има своите прелестни характерности, само че във връзка с удобството при хранене не може да се мери с декора на трапезарията, който е със особено основан с цел да извършва тъкмо тази функционалност.
Първо, масата в трапезарията е със особено подбрани размери – ширина и височина, с цел да бъде най-удобно на хранещия се, а също по този начин и материалите, употребявани за трапезните маси са доста по-здрави и устойчиви. При едно незадълбочено съпоставяне с холните маси, по-популярни с към този момент навлязлото всеобщо британско название coffee table, още единствено име демонстрира, че тяхното предопределение е просто да служат като постоянна подложка за слагане на някои по-леки предмети, само че единствено толкоз.
Същото се отнася и до разликите сред дивана, фотьойлите и табуретките, в случай че би трябвало да ги съпоставим с класическите трапезни столове. Първите са предопределени да обезпечат на тялото оптимално разпределяне, до момента в който трапезните столове имат значимата задача да подсигурят най-правилната позиция за хранене. Това напълно не значи, че би трябвало да бъдат неуместни. Напротив, актуалните модели трапезни столове са извънредно удобни – оборудвани с добре подплатени седалки, те са супер меки, само че единствено в тази им част, в която в действителност е належащо.
В този смисъл, може да се каже, че в случай че обзаведете вашата столова с качествени мебели – маса и столове, то по този начин си подсигурявате още едно прелестно място за събиране със фамилията, близки или другари. И ще разполагате с две варианти да посрещнете посетители – в хола и трапезарията. А за какво не и в двете? Не по едно и също време, несъмнено. Докато се храните в трапезарията, уютът на хола ще ви чака, с цел да допиете в него на мира питието си или да послушате обичаната си музика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР