Транзитното преминаване на автомобили през прохода Шипка се преустановява на

...
Транзитното преминаване на автомобили през прохода Шипка се преустановява на
Коментари Харесай

Спират частично движението по прохода Шипка за 3 март

Транзитното прекосяване на коли през прохода " Шипка " се прекратява на 3 март поради честванията на Националния празник на България - Освобождението от турско иго.

Транзитното придвижване през Шипченския проход ще бъде пренасочено към Прохода на Републикат а, осведоми Агенция " Пъна инфраструктура " (АПИ).

Ограничението обаче не важи за проведения междуградски автобусен превоз.
 Шипка още веднъж осъмна със сняг
Шипка още веднъж осъмна със сняг

На върха натрупаха 10 см сняг

От 22 часа на 2 март, събота, до 18 часа на 3 март, неделя, ще бъде лимитирано двупосочното директно прекосяване на транспортни средства през прохода, по път I-5(Е-85) Габрово - връх Шипка - Казанлък.

Трафикът ще се пренасочва по път II-55, през Прохода на Републиката по маршрута Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и назад.

Всички, които пътуват от област Габрово и от северозапад могат да употребяват Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и назад.

За област Стара Загора придвижването ще минава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково - Проход на Републиката - Велико Търново и назад. Автомобилите по това направление ще се пренасочват при пътен възел " Мъглиж ".

Желаещите да вземат участие и участват на тържествената част могат да употребяват пътя и от Габрово, и от Казанлък до връх Шипка . АПИ осведоми още, че по случай празника ще бъде проведено еднопосочно напредване от 5.30 часа сутринта на 3 март до 13 часа и в противоположната посока - от 13 часа до 18 часа на същия ден.

Автомобилите ще минават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР