Транссексуална волейболистка счупи рекорд по точки в един мач и

...
Транссексуална волейболистка счупи рекорд по точки в един мач и
Коментари Харесай

Транссексуална волейболистка счупи рекорда по точки в Бразилия /снимки/

Транссексуална волейболистка счупи връх по точки в един мач и провокира полемики в Бразилия. Тифани Абреу, която години наред гради кариерата си в спорта като мъж, през днешния ден към този момент е част от женския волейболен отбор на Бразилия „ Бауру”. С положителното си показване Абреу към този момент има 160 точки в 30 изиграни гейма или приблизително по 5.33 точки на гейм.
Включването на Абреу в лигата още веднъж слага въпроса за допускането на транссексуални състезателки в женските шампионати.
Първата транссексуална волейболистка в бразилското състезание Тифани Абреу провокира мощно неспокойствие в локалната Суперлига. Състезателката на "Бауру " счупи върха за най-вече точки в един мач в шампионата на страната. Абреу направи 39 при загуба с 2:3 против лидера "Дентил прая ", който към този момент има 17 победи от 17 мача. До момента върховото достижение беше 37 точки на Тандара от 2013 година С положителното си показване Абреу към този момент има 160 точки в 30 изиграни гейма или приблизително по 5.33 точки на гейм. Включването на Абреу в лигата сложи въпроса за допускането на транссексуални състезателки в женските шампионати.
Бившата състезателка Ана Паула написа в "Туитър ": "Вече аплодирахме Международния олимпийски кометите” и неговите политики за чист спорт без измами. Сега дамите, които дълги години са уважавали същите тези антидопингови правила, които са излезли чисти от безбройни проби, откогато са били на 16-17 година, оказват помощ на един биологически мъж да чупи върховете им ".
"Ако Тифани се дефинира като жена, това е неин избор, който би трябвало да се почита от всички. Преди всичко Тифани е персона и заслужава почитание. Но на спортното поле няма по какъв начин да си затворим очите към обстоятелството, че Тифани е била Родриго в мъжко тяло в продължение на 30 години ", добавя Ана Паула.
Международната федерация по волейбол стартира да преглежда въпроса за присъединяване на транссексуални спортисти в шампионатите. Международният олимпийски комитет даде знак, че ще разисква тематиката след зимните игри в Пьонгчанг, написа бразилският "Глобо ".
Транссексуалният волейболист Родриго дебютира в женското състезание на Бразилия през декември предходната година като Тифани Абреу, появявайки се в игра за тима на Волей Бауру и изрази упоритости да взе участие на олимпиадата в Токио през 2020. Абреу не е инцидентно име във волейбола, само че основава репутацията си като мъж.
Голяма част от кариерата му минава в Европа, Южна Америка и Индонезия преди през 2012 година да открие, че желае да е жена. Пет години Абреу се подлага на хормонална терапия, с цел да отговори на условията за присъединяване при дамите и съумява. По принцип в Бразилия не е оригиналност присъединяване на транссексуални спортисти, само че за първи път това се случва в елитната волейболна лига. Участието на трансескуални на олимпийски игри също не е проблем, защото през 2016 година Международният олимпийски комитет позволи те да се появяват на олимпийски игри.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР