Транспортното министерство публикува за обсъждане проекта за изменение и допълнение

...
Транспортното министерство публикува за обсъждане проекта за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Експерти с горещ коментар за новите правила за електрическите тротинетки

Транспортното министерство разгласява за разискване плана за изменение и допълнение на Закона за автомобилните транспорти, който да регламентира потреблението на електрическите тротинетки.

Темата беше коментирана в Сутрешния блок на Българска национална телевизия от Руслан Баждеков от Института за пътна сигурност, Владислав Стоицов - ръководител на Българската асоциация за електромобилност и Ясен Ангелов, притежател на тротинетка.

"От Института за пътна сигурност сме удовлетворени, тъй като преди половин година започнахме тази акция за регламентирането на потреблението на това прелестно оборудване, което има доста огромен екологичен и спестяващ време резултат.

И сме удовлетворени за това, че много огромна част от нашите оферти бяха вписани в това, което четете в уеб страницата на Министерството на превоза. Въпрос към този момент на локално самоуправление е общините да доразвият това, което би трябвало да се детайлизира ", споделя Руслан Баждеков.

"По принцип сме удовлетворени с предложенията, само че за жалост продължаваме да вървим в отрицателна посока, тъй като след разискванията, които имаше с Неправителствени организации и срещата на страната с тях, беше гласувано незадължителното потребление на каски.

Сега виждаме, че е импортирано тяхното наложително потребление.

Това доста ще ограничи навлизането на този вид средство за градска подвижност. Така и ще обрече на банкрут тези 4 компании в София, които са за споделено пътешестване. При тях е невероятно потреблението на каски ", добавя Владислав Стоицов.

Собственици на тротинетки, част от Асоциацията за електромобилност и тези, които са употребили чартърен електрическа тротинетка от началото на годината сумарно към 250 000 км. Това икономисва доста количество нездравословни излъчвания в атмосферата, разяснява още Стоицов.

"Ограниченията са резонни, в областта на сигурността на водачите. Оттам-нататък обаче за мене е проблем настояването на ограничаване за придвижване до 25 км/ч. Подобна възбрана не може да се имплементира.

Това ще сътвори причина за споделена виновност, в случай че се случи случай на пътя, където ограничаването на скоростта е 50 км/ч. Относно каските, за мене е въпрос на персонален избор ", безапелационен е Ясен Ангелов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР