Транспортният министър Росен Желязков разпореди на компетентните органи да въведат

...
Транспортният министър Росен Желязков разпореди на компетентните органи да въведат
Коментари Харесай

Желязков налага строг контрол по пътищата за предстоящите празници

Транспортният министър Росен Желязков разпореди на способените органи да вкарат организация за усилване на контрола на автомобилните транспорти на пасажери и товари по отношение на идните празници и първия образователен ден.

Изпълнителният шеф на Агенция „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски разгласи по време на брифинг, че в дните 5, 6 и 8 септември ИА „ Автомобилна администрация “ ще концентрира екипи в регионите на автогари, жп гари, летища и други, където се чака да има максимален пътникопоток. На 7 септември 2019 година ще има дежурни екипи, които при нужда ще бъдат в подготвеност за осъществяване на пътен надзор “, разгласи Бойко Рановски. Той посочи, че инспекторите на ИА „ Автомобилна администрация “ ще ревизират за нарушавания, свързани с техническото положение на транспортните средства и спазването на нормативните условия при осъществяването на публичен транспорт на пасажери и товари. По думите му ще се следи и за съществуване на предпазни колани в рейсовете, извършващи транспорти над 30 километра в едната посока.

Инспекторите от „ Автомобилна администрация “ ще бъдат в непрекъсната връзка с органите на Министерството на вътрешните работи и Агенция „ Пътна инфраструктура “ за съгласуване на дейностите, както и за осъществяване на взаимен надзор.

Бойко Рановски съобщи още, че сега се ревизират компаниите, извършващи транспорт на деца и възпитаници. „ За да повишим сигурността преди началото на новата образователна, по предписание на министър Росен Желязков, от 1 до 27 септември текат инспекции на рейсовете, с които ще се правят транспорт на деца и възпитаници. Контролът ще обхване техническото състояние; външния вид; съществуването на годен периодически механически обзор и издадено уверение за спомагателен обзор на оборудването. Следи се за правоспособността на водачите – възраст, стаж като лидер на рейс, както и всички нужни документи за осъществяването на транспорта “, сподели Бойко Рановски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР