Транспортният министър Росен Желязков представи българската позиция по Пакета за

...
Транспортният министър Росен Желязков представи българската позиция по Пакета за
Коментари Харесай

Българската позиция по Пакета за мобилност вече е представена в Брюксел

Транспортният министър Росен Желязков показа българската позиция по Пакета за подвижност I, по време на среща с един от докладчиците по досието Вим Ван де Камп. На срещата участваха и транспортните министри на Литва, Унгария и Полша, които поддържат позицията на българската страна. Желязков осведоми Ван де Камп за идния митинг на българските превозвачи пред Европейския парламент на следващия ден по време на гласуването на Пакета. Той акцентира, че превозвачите ни не са съгласни с постигнатия Общ метод по време на Австрийското председателство и чакат по време на полемиките в Европейския парламент да се откри нужния баланс.

Министърът прикани Вим Ван де Камп да поддържа намирането на обективни и рационални решения по време на преговорния развой в Европейския парламент, както и при тристранните срещи.

Желязков за следващ път изрази отчаяние от признатия Общ метод в Европейската комисия по пакета, който не регистрира позицията на съвсем 30% от европейските жители. Той посочи, че главните права и свободи, както и естественото действие на свободния пазар са застрашени с налаганите ограничаващи, непропорционални и протекционистки ограничения.

Росен Желязков предизвести, че сходни дейности ще насърчат евроскептицизма в Европа.

Министърът съобщи, че българската страна неведнъж е заявявала противоречие с текстовете, свързани със задължението водачите да се връщат на 4 седмици вкъщи, разпоредбите за командироване и цялостната възбрана за отмора в камионите.

„ Изключително значимо е да защитим фундаменталните човешки права на водачите, тъй че те да имат опция сами да избират къде да прекарват свободното си време, в противоположен случай се нарушават техните права “, означи транспортният министър. Той регистрира като сериозен проблем въвеждането на възбрана за спане в кабините преди да бъде построен задоволителен брой охраняеми паркинги по трансевропейската пътна мрежа. Росен Желязков изиска и реалистични периоди за преоборудване на камионите с интелигентни тахографи, защото сега няма разполагаем артикул на пазара както и съответно решение по отношение на замяната на картите на водачите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР