Транспортният министър Росен Желязков освободи като членове на Съвета на

...
Транспортният министър Росен Желязков освободи като членове на Съвета на
Коментари Харесай

Изненадващи промени в ръководството на „Холдинг БДЖ“


Транспортният министър Росен Желязков освободи като членове на Съвета на шефовете на "Холдинг БДЖ " Велик Занчев и Владимир Владимиров. На тяхно място са определени Григори Григоров и Светломир Николов.

Назначеният одит е установил съществени организационни пропуски в системата за прогнозиране, обмисляне и осъществяване на публични поръчки за доставки и услуги, свързани с поддръжката на преносимия железопътен състав.

Одиторите сочат, че Съветът на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ не е направил разбор на докладвани неизпълнени ограничения по ремонтната стратегия на сдруженията, забавянето на публичните поръчки, недоброто ресурсно обезпечаване, неналичието на професионални фрагменти, както и няма съответни взети решения за възстановяване на положението на преносимия състав и други ограничения за застраховане на графика на придвижване на влаковете.

За установените проблеми и пропуски министърът на превоза, осведомителните технологии и известията е бил известен след възлагането на одитна инспекция, почнала на 24 октомври 2018 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР