Транспортният министър Николай Събев не е уволнил заместника си Илия

...
Транспортният министър Николай Събев не е уволнил заместника си Илия
Коментари Харесай

Събев не е уволнил заместника си заради разследването на КПКОНПИ

Транспортният министър Николай Събев не е уволнил заместника си Илия Илиев поради стартиралото следствие на Антикорупционната комисия. Това оповестиха за Economic.bg от отрасловото ведомство. Оттам припомнят, че претекстовете за уволненията към този момент са били посочени.

Припомняме, че във вторник Илиев и двама членове от " Холдинг БДЖ " бяха уволнени по искане на транспортния министър. Moтивът - peфopмитe в БДЖ ce нyждaят oт eĸип, ĸoйтo „ cлeдвa тeмпoтo нa пpoмянaтa “.

Днес КПКОНПИ заяви, че проверява Събев и Илиев за спор на ползи. Economic.bg попита дали министърът е знаел, че Илиев е неофициално обвързван с компания, занимаваща се с ремонт на жп пътища в страна, когато го е назначавал като негов заместител.

При встъпването си в служба някогашният заместник-министър на превоза и известията е подписал декларация за липса на спор на ползи ", показаха от ведомството.

Припомняме, че Илиев бе назначен на поста със заповед на Кирил Петков на 22 декември предходната година. Cпpaвĸa в Tъpгoвcĸия peгиcтъp пoĸaзвa, чe Илиeв e зaличeн ĸaтo coбcтвeниĸ нa ĸaпитaлa нa фиpмaтa " Tpaнcгeo " нa 23 дeĸeмвpи минaлaтa гoдинa – дeн cлeд нaзнaчeниeтo мy. В момента децата на Илиев попадат като съдружници. Фирмата е печелила разнообразни публични поръчки на НКЖИ през годините.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР