Транспортният министър изрази разочарованието си от гласуването на пакета Мобилност

...
Транспортният министър изрази разочарованието си от гласуването на пакета Мобилност
Коментари Харесай

Желязков за пакета `Мобилност`: Бесен съм, разочароващ резултат

Транспортният министър изрази разочарованието си от гласуването на пакета " Мобилност " в Европейския парламент. Само два гласа не стигнаха за отпадането му и той ще бъде гласуван в пленарна зала в сряда.
 Два гласа не стигнаха за отпадане на пакета
" Резултатът е извънредно разочароващ. Аз ще изляза от политическата уместност и ще кажа напряко: Бесен съм от този резултат ", уточни Желязков.

По-рано стана ясно, че трима български евродепутати не са участвали на гласуването - Светослав Малинов, Николай Бареков и Неджми Али. По този мотив Желязков съобщи: „ Можеше да решим окончателно да въпроса, по тази причина съм гневен. Защото ние със 17 члена можеше да решим проблем на половин Европа. Виждате, че гласовете бяха 154 на 156. Два гласа не ни доближиха. Какво значи това? - Означава, че Европа е разграничена. Дори в Европейския парламент. Ние сме единни. Това, че един, двама трима – не разясня аргументите, може да са съществени, може да са имали проблем. Ще ги разберем в допълнение. Но това, че можеше да го решим е причина да ни е гняв. Ние сега загубихме нашия мач в последната минута на продължението ". 

" Ние не желаеме най-хубавия вид за България, тъй като ние сме европейци. Ние желаеме най-хубавия вид за Европа. Най-добрият вид за Европа е да не се фрагментира пазарът. Да не се вземат решение въпроси на конкурентоспособността със законодателни решения, да не бъдат протекционистки законите. Това желаеме ", акцентира министърът.

" Два български гласа не доближиха, само че те можеха да решат законодателен пакет в Европа. Този пакет и в този тип не може да има бъдеще, тъй като той е срещу правилата на Европа. Той е срещу правилата на европейското право, безусловно дискриминационен ”, каза още той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР