Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че е оптимист, че пакетът

...
Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че е оптимист, че пакетът
Коментари Харесай

Московски е оптимист, че пакетът Мобилност може да бъде коригиран

Транспортният министър И вайло Московски съобщи, че е оптимист, че пакетът " Мобилност " ще бъде поправен - чисто концептуално и в обособени текстове, и ще бъдат обективно отразени настояванията на българските автомобилни превозвачи. Това сподели самият той на среща с протестиращите превозвачи пред НДК, където се организира срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани.

Той сподели, че на снощната среща сред министър-председателя Бойко Борисов, френския президент Емануел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел текст по текст са били о бсъдени тематиките, които не са допустими за българските превозвачи, а по някои аспекти и за сътрудниците им от Източна Европа.

По думите на Московски по време на диалозите са признати доста огромна част от причините и е изразен а подготвеност да бъдат утвърдени текстовете , препоръчани от българската страна.
 

Министърът сподели още, че о сновната цел на Пакета " Мобилност " е да бъдат обезпечени обществените права на водачите и разпоредбите при извършване на специалността. Той заяви, че водачите на Германия и Франция са се разпоредили на своите специалисти да стартират работа дружно с б ългарския екип в Комитета на непрекъснатите представители - КОРЕПЕР, с цел да бъде открит допустимо най-балансираният и компромисен вид, в който да бъдат в оптималната степен регистрирани справедливите претенции на българските превозвачи.

" Декларирам още един път, че п равителството и всички институции в страната стоят зад настояванията на превозвачите и работят за отбрана на техните ползи ", уточни Московски, като акцентира, че тази позиция ще бъде отстоявана и в бъдеще.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР