Транспортният министър Ивайло Московски внесе яснота относно намеренията на правителството

...
Транспортният министър Ивайло Московски внесе яснота относно намеренията на правителството
Коментари Харесай

Рестартират концесията на летище София до месец

Транспортният министър Ивайло Московски внесе изясненост по отношение на желанията на държавното управление да рестартира концесията на летище София. Неговите упования са до месец да приключат анализите по процедурата, предоставени на Световната банка и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). След това ще бъде даден нов ход на самата процедура, обясни Московски пред Българска национална телевизия.

От изявлението на транспортния министър не стана ясно дали държавното управление ще следва досегашната си тактика - с приходите от концесията на столичния аеропорт да оздравява държавните железници. Но Ивайло Московски съобщи, че огромна част от задълженията на БДЖ ще бъдат погасени до края на 2018 година.

"Говоря в огромната си част. Иначе такова сдружение няма по какъв начин да няма отговорности. Но в по-голямата си част просрочените отговорности на сдружението да успеем да ги заплатим. Паралелно с това да стартираме и процедурата за доставка на нов преносим състав. Предварителните прочувания, които направиха сътрудниците с три университета демонстрираха едно равнище на преносим състав, което би трябвало да бъде закупено, като първа стъпка. Те са разпределени - районни, интерситита, крайградски влакове ", изясни министърът на превоза.

Концесията на летище София бе спряна от служебното държавно управление на Огнян Герджиков. В държавния бюджет обаче кабинетът на Бойко Борисов записа, че до края на 2018 година ще бъде подписан концесионният контракт. Заложеният еднократен доход от възможното отдаване на летището на нов оператор е в размер на 480 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР