Транспортният бос Ваньо Алексиев, който взе акъла на цяла България,

...
Транспортният бос Ваньо Алексиев, който взе акъла на цяла България,
Коментари Харесай

Ваньо Алексиев без застраховка за своя „Bugatti Chiron“

Транспортният необут Ваньо Алексиев, който взе акъла на цяла България, подкарвайки най-скъпата кола в света – „ Bugatti Chiron” за 5 милиона лв., към момента не е застраховал возилото си против кражба, написа в. „ Таблоид”.

Мощният автомобил дойде преди седмица в България, откакто Алексиев чака 17 месеца, с цел да бъде създадено направеното особено за него „ Bugatti Chiron” в завода във френския град Молсхайм. Впечатляващото возило е с мощ без аналог – 1500 конски сили, като форсира от 0 до 100 км за рекордните 2,5 секунди.

Колата получи регистрационна табела Сухопътни войски 5833 ММ, а Алексиев към този момент кара тузарското возило из софийските улици. Той е платил за автомобила 2,4 милиона евро, още 15 000 евро за доставката и към 150 000 лв. за регистрацията на колата и наложителната застраховка „ Гражданска отговорност”.

Ваньо Алексиев обаче си е икономисал към 300 000 лв., с цел да застрахова неповторимото „ Bugatti Chiron” против кражба. Негови доближени разкриха, че баровецът предпочел да не заплаща 6-цифрената сума за застраховка „ Автокаско”, а да охранява самичък возилото си.

За задачата към колата - знамение са прикрепени четирима телохранители, които го пазят по двама на промяна. През уикенда Bugatti Chiron бе паркирана пред настоящо заведение на партера на прочут столичен хотел, като от двете страни на возилото стояха като препарирани гардове. Даже когато Алексиев вкара автомобилът си в гаража на къщата си, охранители дежурят пред скъпото возило.

„ Bugatti Chiron “-ът не може да бъде откраднато, защото няма апаш, който да може да го възпламени. Единственият метод да го отмъкнат бандитите е да провеждат въоръжен обир. Да, само че Алексиев е зорко защитаван от въоръжени гавази, които към този момент бдят и край колата му”, разкриват познати на притежателя на транспортната компания „ Биомет”.

Най-големият проблем на Ваньо Алексиев с неповторимото „ бижу” са разноските по поддръжка на автомобила, за които от време на време се чака по два-три месеца. Ако при инцидентна повреда някоя част на колата се повреди, тя би трябвало да отиде на ремонт във Франция.

„ Даже промяната на масло и филтри се прави във Франция. Само гумите на колата костват по 25 000 лв. всяка, а фаровете са по 70 000 лв.. Дано да няма злополуки с автомобила”, кръстят се приятелите на ексцентричния Ваньо Алексиев. За разлика от множеството родни баровци, той си вади парите с почтен и законен бизнес и заплаща милиони налози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР