Транспортните връзки със Златни мостове, х. Момина скала, х. Кумата

...
Транспортните връзки със Златни мостове, х. Момина скала, х. Кумата
Коментари Харесай

Общината оправи пътищата на Витоша за зимата

Транспортните връзки със Златни мостове, х. Момина канара, х. Кумата и Игликина поляна към този момент са актуализирани. Това оповестиха от Столичната община, която обезпечи средствата за ремонта.

Някои от главните пътища по Витоша бяха рехабилитирани преди зимния сезон.

През последния месец беше осъществен сериозен ремонт на пътя до местността Златните мостове и разклоненията до х. Момина канара и х. Кумата.

Отсечката до Златните мостове е със запълнени дупки, а тук-там асфалтът е възобновен изцяло. Пътните връзки до двете хижи са с пренаредени павета. Доскоро тези пътища бяха в доста тежко положение и по тях прекосяваха мъчно даже високопроходими коли.

Рехабилитирано е и отклонението до Игликина поляна, където са обособени към 10 паркоместа. Целта е хората в неравностойно състояние да могат да се придвижват с колите си до новооткритите спортни площадки. Това би направило престоя им в планината доста по-комфортен, оповестяват от общината.

Скоро по обновените направления в планината се чака да потеглят и високопроходими рейсове , които ще разполагат с места за колела и бордове.

От своя страна фенове на планината използваха хубавото време през почивните дни, с цел да почистят част от каналите край главните пътеки на Витоша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР