Транспортните фирми ще могат да се запознаят с работата на

...
Транспортните фирми ще могат да се запознаят с работата на
Коментари Харесай

Транспортните фирми могат да се запознаят с работата на тол системата

Транспортните компании ще могат да се срещнат с работата на тол системата в четири демонстрационни центъра в страната от вторник - София, Пловдив, Русе и Варна.

Това увери проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ". От през днешния ден поетапно стартира техническа употреба на системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние - тол за пътните транспортни средства с тегло над 3,5 тона:

“Днес АПИ приема според контракта им, надлежно анекса, системата за техническа употреба от нашия реализатор. На тази карта, която виждате се вижда тестовото покритие, с което ще работим в интервала на техническа употреба, както и ще разясним за тестовите цени “.

Проф. Асенов изясни, че платените пътища са 6000 километра, а цената е сред 18 и 25 стотинки за километър за камиони над 12 тона с четири и повече оси. Разчетите демонстрират, че водач на камион Евро 5 с бордово устройство ще би трябвало да заплати малко над 73 лв. тол таксата за пътя София - Бургас по автомагистралата " Тракия ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР