Транспортните фирми ще могат да плащат и с обща фактура

...
Транспортните фирми ще могат да плащат и с обща фактура
Коментари Харесай

По-евтини тол такси за автобусите

Транспортните компании ще могат да заплащат и с обща фактура за всички тирове


Намаление може да има и за камионите, които транспортират рискови и бързоразвалящи се артикули


По-евтини тол такси могат да заплащат рейсовете, които правят междуградски транспорти. Така ще се подкрепят превозвачите и изключително тези, които реализират единствената връзка на хората от по-малките обитаеми места с огромните градски центрове. Промяната сега се разисква от властта, научи в. “Труд ”. Намалена такса за прекосяване по платените автомагистрали и пътища евентуално ще заплащат и камионите, които транспортират рискови артикули, живи животни и бързоразвалящи се храни. В момента тези тежкотоварни транспортни средства имат право да се движат по магистралните сектори даже когато в действие е възбрана за останалите камиони.

Освен това, с цел да се улеснят превозвачите се обмисля и опцията за предплащане на маршрута по тол трасетата от страна на тежкотоварните коли. Така водачите на транзитнопреминаващите камиони ще могат да плануват авансово какъв брой ще им коства прекосяването на страната. За българските превозвачи може да проработи друга иновация – заплащането на тол таксите посредством седмична или месечна фактура, на правилото по който се заплащат и абонаменти за телефон. Така притежателите на компании ще могат да заплащат вкупом за всички свои 10 или 100 камиона, на избран интервал от време. За това всеки лидер, без значение дали на автомобил или на камион, да употребява това, което е потребил ще се грижат патрули. Предвидено и е наблюдаване посредством видеокамери.

Почти несъмнено е, че след заработването на тол системата ще бъдат въведени и по-високи санкции за нарушителите. До дни би трябвало да бъдат показани на публично разискване и разновидностите за тол таксите, които ще се заплащат от превозвачи и транспортни компании за прекосяване по родната пътна мрежа, включена в обсега на системата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР