Транспортната прокуратура организира проверка след като малък самолет се разби

...
Транспортната прокуратура организира проверка след като малък самолет се разби
Коментари Харесай

Опитен пилот и кадет загинаха при самолетна катастрофа

Транспортната прокуратура провежда инспекция откакто дребен аероплан се разруши в региона на Самара, Русия. В авиокатастрофата са починали двамата летци . " Прокуратурата на Куйбишев по превоза стартира инспекция за съблюдаване на разпоредбите за сигурност. На мястото на случая се правят огледи. От Прокуратурата казат, че самолетът е бил ръководен от кадет.
„ От летището „ Бобровка Самара “ - за осъществяване на подготвителен полет - спортният аероплан Як-52 излетя под контрола на кадет 2-ра година с боен пилот-инструктор от 1-ви клас (опит повече от 4 000 летателни часа) на борда. 11:40 ч. (местно време), самолетът се разруши при кацането си ", се споделя в отчета.
" Разследващите проведоха предварителна инспекция и направиха оглед на местопроизшествието ", споделиха за ТАСС от пресслужбата на ведомството. В региона на Самара през днешния ден в авиобаза Бобровка самолетът Як-52, направил несполучливото кацане, е извърши подготвителен полет. На борда имаше единствено водачи: 52-годишен инструктор и 18-годишен кадет.
Самолетът принадлежи на клуба по пилотиране Samara DOSAAF.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР