Транспортната компания "Юнион Ивкони" обвини Би Ти Ви в рекет.

...
Транспортната компания "Юнион Ивкони" обвини Би Ти Ви в рекет.
Коментари Харесай

Юнион Ивкони обвини bTV в рекет, от телевизията излязоха с отговор

Транспортната компания "Юнион Ивкони " упрекна Би Ти Ви в рекет. В позиция, побликувана на уеб страницата на компанията, от управлението настояват, че са станали жертва на подправени вести от страна на медията.

Превозвачът е безапелационен, че ще търси правата си по правосъден път. От компанията допълват още, че напълно скоро ще разкрият "за това кой, по какъв начин и против какво стимулира някои проверяващи публицисти да организират журналистически следствия ".

Искрите сред Би Ти Ви и "Юнион Ивкони " се развихриха по случай информацията за пийнал водач на транспортната компания, за който има съмнения, че е трябвало да докара българи от Лондон назад у нас.

Публикуваме цялата позиция на автобусния транспортьор без редакторска интервенция:

Ние, управлението на "Юнион-Ивкони " се усещаме длъжни да Ви кажем истината и разбираем повода за дейното ни медийно наличие в ефира на БТВ и някои други медии.

Фалшива вест

В последните няколко дни въпросната медия си разреши за следващ път да излъчи серия от репортажи, които внушават на аудиторията погрешна информация и да демонстрират фрагменти без единодушието на сниманите жители. Последният сюжет: водач на "Юнион- Ивкони " в нетрезво положение щял да ръководи рейс по постоянната ни линия от Лондон до София, само че видиш ли с помощта на будни жители, наши клиенти това не се е случило.

Фактите

Автобус с ДКН Сухопътни войски 9941 КР, изпълняващ постоянен курс по линията София- Лондон- София, следва да отпътува на 13 октомври 2018 година от автогара "Виктория стейшън " в Лондон в 22,00 часа локално време. Графикът за работа на екипажите, който е напълно съгласуван с Регламент 561 на Европейска комисия, планува Шофьор 1, който е почивал повече от 48 часа в хотел в Лондон, да ръководи рейса до Германия /времето за шофиране без почивките е 9 часа/, откъдето да застъпят водачи 2 и 3, които също са почивали 24 часа в хотел преди да застъпят. Шофьор 4, който е докарал рейса до Лондон следва да се придвижи паразитно /без да шофира/до Германия, където да почива 24 часа, от където да продължи по друга дестинация.

"Будните жители " виждат пасажер с униформа на "Юнион-Ивкони " /Шофьор 4/, в който се усъмняват, че е пийнал. Въпреки уверенията на Шофьор 1 и на дежурните диспечери от Централата в София, че набеденият Шофьор 4 е пасажер, който в този и идващия ден е в отмора, обезпокоените пасажери викат полиция. Полицията установи изрядността на документите и водачите и даже демонстрира на пасажерите резултата от пробата- 0,00 промила наличие на алкохол в кръвта.

Държим да отбележим, че във всеки миг, както в Лондон по този начин и във всяка последна точка, на която и да е наша интернационална линия, разполагаме с водач "на разположение ", който следва да обезпечи възможен запас при нужда!

Автобусът отпътува със забавяне от автогара "Виктория стейшън ", само че извършва курса по график в цялостно сходство с българската и европейска нормативни уредби, нещо което към този момент е открито от контролните ни органи.

Предисторията

На 17 август 2018 година управител продажби в БТВ оферира реклама за "Юнион-Ивкони " в медията.
На 20 август 2018 година мениджърът в рекламния ни отдел дава отговор: "Ще обсъдя нещата с управлението, само че чак подобен бюджет най- евентуално няма да са склонни да отделят. ">

Следва интервал на "преговори " и разяснения, в който няколко пъти бяхме "медийни герои "в сходни подправени вести.

На 27 септември мениджърът продажби в БТВ ни подсети за себе си, като ни изпрати контракт за реклама за 50 000 лева без Данък добавена стойност месечно! По-долу ще видите извадки от него. Договорът не е подписан от нас.

Резултатът

Поредната порция подправени вести, целящи да демонизират "Юнион- Ивкони ", и несъмнено, сме на ясно, че ще продължат да бъдат продуцирани, с цел да "информират " аудиторията на "независимата и справедлива, работеща в полза на обществото българска медия " БТВ. А другояче – Свободата да избираме е отговорност.

Нашият отговор

Още през днешния ден, с това отворено писмо стартираме акцията "НЕ НА РЕКЕТА С ФАЛШИВИ НОВИНИ ". Като чрез всички наши осведомителни канали, в това число посредством обществените мрежи и брандинг върху рейсовете ни, ще осведомяваме жителите за всеки опит за изнудване от страна, на която и да е медия. Защото свободата да избираме е отговорност.

ПОСЛАНИЕТО НИ

Далеч сме от мисълта, че сме идеални. Напротив, всекидневно виждаме и се опитваме да отстраним стотици наши пропуски и неточности, само че в никакъв случай не сме си разрешавали компромис с Вашата сигурност. Започнахме с един и с помощта на напъните на екипа ни и Вашето доверие, през днешния ден оперираме с близо 400 рейса. Изпълняваме голяма даже за европейските стандарти задача, като годишно изминаваме 40 милиона километра и осъществяваме 2 500 000 пътувания с ясното схващане, че неудовлетвореността на даже и 1% от клиентите, съставлява голяма група от хора. Безплатно предоставяме обществена социална услуга под формата на отстъпки и понижения на стотици хиляди правоимащи жители. Работим в един от най-трудните и нежелани за бизнес браншове, в който единствено в последните години банкрутираха 2/3 от операторите. С клиенти, със чиновници, с водачи пред обективите на всички вас, пред медиите, в това число и пред тези от тях, които в нас виждат "касичка ".
А ние, би трябвало да си свършим работата и да осигурим спокойствието на тези хора, от които зависи сигурността Ви, тъй като не желаеме и да помислим за резултата от еднодневното прекратяване на обслужването ни.

Обещанието

Да срещнем юристите си в съда с тези на БТВ и на всички техни "репортери ", както и на медиите, разрешили си да популяризират подправени вести и да уронват престижа на "Юнион-Ивкони ". И да ви осведомяваме за резултатите от всеки един развой. Съвсем скоро да ви разкажем за това кой, по какъв начин и против какво стимулира някои тъй наречените "разследващи публицисти " да организират тъй наречените "журналистически следствия "

Екип "Юнион-Ивкони "

От своя страна Би Ти Ви също излезе с публична позиция по-рано през днешния ден във връзка отправените обвинявания от страна на автобусната компания.

Публикуваме и тяхното мнение без редакторска интервенция:

Във връзка с писмо на „ Юнион-Ивкони “ от 16 октомври, bTV Media Group декларира, че всички репортажи в bTV Новините, създадени след приемане на сигнали от фенове, са снимани съгласно най-високите журналистически стандарти и са излъчени в публичен интерес, за информиране по значими въпроси, в това число свързани със сигурността на жителите.

Днес компанията „ Юнион-Ивкони” популяризира писмо, в което обвързва работата на журналистическите екипи на bTV с тази на отделите, които се занимават с продажби и реклами.

Редакционният екип на bTV в никакъв случай не се въздейства от комерсиалните взаимоотношения на медийната група и ползва най-високите професионални стандарти за качествена публицистика всеки ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР