Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли днес предложението пакетът Мобилност“

...
Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли днес предложението пакетът Мобилност“
Коментари Харесай

Разочарование: Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“

Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли през днешния ден предлагането пакетът „ Мобилност “ да бъде изтеглен от Европейската комисия. Заседанието на транспортната комисия продължи по-малко от 10 минути.
В началото председателката Карима Дели разгласи, че евродепутатът Исмаил Ертуг, който бе вносител на предлагането камионите да се връщат в страната - насочна точка на всеки четири седмици, става заместник-председател на парламентарната група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и към този момент няма да е докладчик по пакета. Новият координатор е шведът от същата партия Юхан Даниелсон.

Пред „ Хоризонт “ вносителят на настояването за изтеглянето на пакета - евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, разяснява резултата по този начин:

„ Със сигурност не е позитивен, малко разочароващ, идва идната седмица, тъй че готвим се за него тогава, когато гласуваме дали да се даде мандат, само че не чакам да има по-добро показване от това. Ясно е, че болшинството е изрично против нашата позиция “.

Новаков посочи, че на 24 септември следва гласоподаване в комисията по превоз дали да стартират договарянията по пакета и в случай че вотът бъде позитивен, стартират договаряния със Съвета и Комисията, когато встъпи в служба новият комисар по превоза Рована Пунг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР