Транспортната комисия в ЕП гласува днес споразумението, което беше постигнато

...
Транспортната комисия в ЕП гласува днес споразумението, което беше постигнато
Коментари Харесай

Комисията по транспорт в ЕП прие споразумението по пакета Мобилност

Транспортната комисия в Екологичен потенциал гласоподава през днешния ден съглашението, което беше реализирано през декември по пакета " Мабилност ". Очаква се окончателното гласоподаване на пакета на второ четене да бъде през май. Преди да влезе в действие той би трябвало още веднъж да бъде утвърден и от транспортните министри на страните членки.

Шансовете пакетът " Мобилност " да не бъде признат наподобяват все по-малки. Транспортната комисия през днешния ден утвърди съглашението. Предстои второ четене в пленарна зала. По всичко проличава, че през идващите месеци пакетът " Мобилност " ще бъде реалност, а след това поетапно ще стартира да влиза в действие. Сега очакванията са ориентирани по-скоро в оценката, която Европейската комисия даде обещание да прави за въздействието върху околната среда на някои от ограниченията от пакета " Мобилност ".
Петър Витанов - евродепутат от БСП/Група на социалистите и демократите: Ние по-скоро чакаме второто четене и още по-специално чакаме тази оценка на влияние, която беше поръчана от новия комисар по превоза, която ни дава основателна вяра и да бъде потвърдено, че нашите опасения са напълно рационални.Андрей Новаков - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП: Видя се, че въпреки и нежно, има болшинство да бъде прокарано съглашението, което беше реализирано по пакет " Мобилност ". Въпреки това тези единствено 5 гласа разлика ни дават вяра, че би могло нещо да се случи в пленарна зала, макар че не желая да сътворявам такива очаквания. Сигурен съм, че сътрудниците от всички политически сили ще работим за това да го реализираме.
Оценката на Европейската комисия ще бъде осъществявана от специалисти на самата комисия, а не от външни компании, и се чака тя да завърши до няколко месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР