Транспортната комисия на Европейския парламент не прие българските поправки в

...
Транспортната комисия на Европейския парламент не прие българските поправки в
Коментари Харесай

Има ли надежда за българските превозвачи спрямо пакет Мобилност?

Транспортната комисия на Европейския парламент не одобри българските ремонти в пакета " Мобилност ". Отхвърлени бяха импортираните от българските евродепутати ремонти за връщането на камиона в страната, в която е записана компанията, на 8 седмици, както и за седмичната отмора на водачите. Превозвачи от 7 страни, измежду които и България, се сплотиха против проекта " Макрон ".
" Не беше изненадващо това, че нито една от поправките не беше призната . Самите членове на комисията са малцина и мненията са разпределени. Голяма част от поправките бяха градивни. Никой от нас не знае по какъв начин ще наподобява транспортният отрасъл на следващия ден.
Всички сме длъжни да дадем нужното време на промишлеността да се приспособява вярно, чак по-късно да вкарваме сходен вид регулация ", съобщи Николай Рашков от Съюза на интернационалните превозвачи пред Bulgaria ON AIR.
Според него не сме изгубили шансове дефинитивно . Предстои идващото гласоподаване в пленарната зала, като всяка една от поправките би трябвало да събере 50 + 1 гласове, с цел да бъде призната.
" За нас е значимо депутатите вярно да оценят следствията от техните дейности и да се вземе поради ясната статистика. Пакетът да се модифицира, тъй че да работи за всички ", уточни още Рашков в изнесеното студио на " България заран ".
" Нашият бизнес изисква обмисляне - нещо, което на този стадий не можем да си позволим. Всички текстове, които са на тематика връщане на транспортното средство и лидера, не са дело на комисията.
Комисията стартира оценка за влияние, която да удостовери какви биха били резултатите. Тя върви паралелно с процеса за приемане на законодателството ", изясни събеседникът на Златимир Йочев.
Рашков акцентира, че седемте страни са декларирали ясна подготвеност за правосъдно дело, в случай че пакетът бъде признат както е сега. П о думите му още през цялото време транспортната промишленост е декларирала, че има потребност от ясна регулация, само че тя да подкрепя бизнеса да работи.
" Никой от нас не очакваше, че последните 4 месеца ще бъдат толкоз тежки. Тази невиждана рецесия е фактор, който не беше нанесен в първичните изчисления. Ако преди говорехме за риск от банкрути, сега следим дребни компании, които връщат камионите си ", посочи той.
За край Рашков уточни, че остава оптимист и съгласно него все още има късмет хубавичко логичност да надделее над празните политически обещания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР