Транспортната група Maersk очаква по-слаб ръст на глобалното търсене на

...
Транспортната група Maersk очаква по-слаб ръст на глобалното търсене на
Коментари Харесай

Maersk очаква спад в търсенето на товарни контейнери

Транспортната група Maersk чака по-слаб растеж на световното търсене на товарни контейнери през 2022 година

Компанията е превозила по-малко контейнери по море през второто тримесечие заради утежняването на потребителското доверие и проблемите с натоварването на пристанищата, оповестява Ройтерс.

"Обемите в морските транспорти бяха по-слаби, защото тапите на пристанищата не престават, а войната в Украйна натежава върху доверието на потребителите, изключително в Европа “, сподели основният изпълнителен шеф на Maersk Сорен Ску.

Много специалисти и наблюдаващи смятат Maersk за самобитен барометър за международната търговия. Отчетът на компанията демонстрира, че броят на контейнерите, превозени с кораби, е понижен със 7.4% през второто тримесечие на тази година.

Компанията, която е един от най-големите спедитори в света с пазарен дял от към 17%, преразгледа вероятностите си за световното търсене на товари до долния завършек на своя диапазон сред минус 1% и плюс 1%.

Базираната в Копенхаген компания обаче увеличи насоките си за облагата за 2022 година, защото претрупаните световни вериги за доставки, които покачиха цените за транспортите на товари, не престават по-дълго от предстоящото.

„ В Европа претоварването на веригата за доставки остава, защото търговците на дребно и производителите държат контейнери в пристанища и хранилища заради слабото търсене “, споделят още от компанията.

Ситуацията в Съединените щати е сходна, а най-големият пазар на хранилища в страната към този момент е цялостен, защото огромните търговци на дребно предизвестяват за закъснение на продажбите на облекла, електроника, мебели и други артикули.

От страна на доставките Maersk прецизира, че времето за доставка остава относително дълго.

„ Все още не е несъмнено по кое време рестриктивните мерки на потенциала, в това число проблемите в превоза и складирането, ще се възстановяват “, се споделя в известието.

Докато общите цени за транспорт товари остават високи през второто тримесечие заради претоварването, Maersk регистрира, че краткосрочните и спот цените са намалели, спрямо първите три месеца на годината.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР