Транспортната агенция на Швеция се готви да забрани за 6

...
Транспортната агенция на Швеция се готви да забрани за 6
Коментари Харесай

Швеция готви забрана на колите на Tesla

Транспортната организация на Швеция се готви да забрани за 6 месеца продажбите на електрическите автомобили на Tesla поради обновяването на програмното им съоръжение и проблеми с работата на автопилота.
Според изказването на ведомството, обновяването на софтуера на електрическите автомобили посредством мобилен интернет носи съществени рискове и опонира на законите в страната. Проблемът е свързван със системата Tesla Autopilot при колите, създадени през 2015 година Какъв тъкмо обаче е той, от организацията за превоз не разясняват.
Това незабавно сториха от Tesla, като отхвърлиха всички обвинявания. В формалното изказване на производителя на електрически автомобили се споделя, че обновяването на стратегиите за колите на марката в Европа дава отговор на всички условия. Както и че всяка смяна, обвързвана с сигурността на колите, се съгласува със съответните органи в Европейски Съюз.
„ Нашата цел е непрестанно да покачваме сигурността нанашите коли и всички усъвършенствания по тях да са утвърдени от RDW (б.а. – това е работа по одобрение на транспортните средства, основана в границите на Женевското съглашение от 1958 г.)”, разяснява шефът на представителството на Tesla в Швеция – Мария Ланц.
В отговор на това Андреас Гунериосон от Транспортната организация на Швеция е уведомил Tesla, че ведомоството му започва инспекция и в случай че тя откри „ съществени нарушения” на сигурността, продажбите на колите на американската марка ще бъдат спрени за 6 месеца.
Всъщност, продажбите на Tesla в Швеция не са огромни - към 1200 бройки годишно, само че те ще усилят съществено с излизането на Model 3. През първия месец от приемане на поръчките за най-достъпния модел на марката техният брой е толкоз колкото на Model S и Model X за цялата предходна година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР