Транспортираха за столична клиника със съмнение за заразяване с кучешка

...
Транспортираха за столична клиника със съмнение за заразяване с кучешка
Коментари Харесай

Страшна зараза дебне малки и големи в градския парк на Сандански! 4-годишно хлапе вече е в тежко състояние

Транспортираха за столична клиника със подозрение за заразяване с кучешка тения четиригодишния А.М. от Сандански. Малчуганът е поддържал няколко дни висока температура с гадене и повръщане. След направени проучвания по наставление на персоналния доктор е пренасочен за лекуване в софийска клиника, заяви Стоян Костадинов, родственик на фамилията, представен от struma.bg.

Той съобщи, че ще упорства кметът на общината Кирил Котев да забрани стартирането на домашни любимци в парковата зона в Сандански без намордник и каишка и да се постановат наказания на притежателите на кучета, които ги пускат да пият вода от чучура на чешмите в парка, тъй като кучешката тения се предава и от слюнка.

Съгласно общинска наредбата санкцията е 50 лв. за куче без намордник и каишка. Досега няма нито един формиран акт или фиш на притежател на домакински любим за такова нарушаване, демонстрира информация в Общинската администрация.

Над 50 типа бактерии се съдържат в устата на домашните любимци, от които се заразяват най-вече децата, разясни С. Костадинов, който е татко на две девойки, на 2 и 5 години.

„ Почти всяка вечер със фамилията ми сме на разходка в парк „ Свети Врач”. Забранил съм на децата да пият вода от чешмите, ситуирани в парковата зона. Много постоянно ставам очевидец по какъв начин кучетата сами пият вода от чешмите. Неотлъчно до тях са техните притежатели. Опитвал съм се да приказвам със стопаните да не ги пускат без намордник или каишка, тъй като са рискови за децата. Но постоянно ми е отговаряно – няма проблем, не са рискови, да не ги провокират с предоставяне на команди. Изумен съм от обстоятелството, че съвсем всеки собственик на куче е предприемач, доктор, юрист или търговец. Хора, които стоят добре в обществото. Но не осъзнават, че домашният им любим, откакто е пуснат свободно, сее смъртоносна болест.

Преди няколко дни разговарях с ветеринаря Гаврилов, откакто братовчед ми сподели, че синът му е инфектиран с кучешка тения. Поех ангажимент документално да уведомя кмета Кирил Котев да се разпореди и да се ползва Наредба № 1 едно в община Сандански”, изясни Костадинов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР