Транспортен капан на кръстовището пред Румънското посолство. Протестиращите за втора

...
Транспортен капан на кръстовището пред Румънското посолство. Протестиращите за втора
Коментари Харесай

Блокада предизвика транспортен капан на кръстовището пред Румънското посолство

Транспортен капан на кръстовището пред Румънското посолство. Протестиращите за втора вечер подред го блокират. Полиция на мястото нямаше. Движението в региона на бул. " Ситняково " и бул. " Шипченски проход " беше парализирано.

Много водачи се оказаха в капан. Те не можеха да продължат напред, тъй като бяха спрени от протестиращи, само че не можеха да се върнат обратно, тъй като зад тях имаше други коли.

Някои от протестиращите седнаха на пътното платно. Стигна се до словесни пререкания сред недоволните и водачи. Градусът на напрежение се повиши.
Снимка: Ладислав Цветков
Протестиращи обсадиха кола, един от тях я ритна. Все отново водачът беше пуснат да мине. В капан попадна и рейс по линията 413.



Пропускаха се коли, в които имаше деца и възрастни хора.

Снимка: Ладислав Цветков

В региона на блокадата пристигна единствено една патрулка, час откакто придвижването беше спряно.

Недоволните започнаха да крещят на чиновниците вътре за какво не са се появили по-рано и да ги упрекват, че желаят хората да се избият. Колата обаче обърна и потегли назад.

Към 23:30 ч. придвижването беше възобновено.

Снимка: Ладислав Цветков

Поради затваряне на кръстовището бяха изменени маршрутите на градския превоз, оповестиха от Столичната община:

Трамваите от линия 20 се движиха до станция “Изток”;

Автобусите по линия 120 от “Алея Яворов” - по бул.” Цариградско шосе”, пл. “Авиация”, бул.”Асен Йорданов”, “Шипченски проход”, Ул.”Иван Димитров - Куклата”, бул.”Гео Милев” и по Ул.”Черковна” и по маршрута си.

Снимка: Ладислав Цветков

Автобусите от линия 72 бяха отклонени от бул. " Алея Яворов " по бул. " Цариградско шосе ", Площад на Авиацията, бул ". Асен Йорданов ",бул. " Шипченски проход " и по ул. " Гео Милев " до бул. " Ситняково " ; рейсовете от линия 280 отбул. " Цариградско шосе ", по бул. " Алея Яворов ", бул. " Драган Цанков ", бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " до Национален стадион " Васил Левски " и назад по маршрута си.

Снимка: Ладислав Цветков

Автобусите от линии 213, 413 бяха пренасочени по бул. " Асен Йорданов ", бул. " Шипченски проход ", бул. " Ситняково " и по маршрута си в двете посоки.

Снимка: Ладислав Цветков

Това е втори опит на недоволните от ръководството да блокират кръстовището.

Вместо на „ Орлов мост “ шествието в 36-тия ден от митингите завърши с укрепление от палатки на Румънското посолство. Блокадата обаче устоя едвам 4 часа, откакто полицията се намеси и унищожи лагера на протестиращи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР