Транспортът в Северна Германия все още не работи в нормален

...
Транспортът в Северна Германия все още не работи в нормален
Коментари Харесай

Транспортен хаос в Северна Германия след вчерашната буря

Транспортът в Северна Германия към момента не работи в естествен режим след прекосяването на бурята Ксавиер, която лиши живота на минимум седем души.

Германските железопътни компании оповестиха, че придвижването на влакове сред Берлин, Хамбург, Хановер и Кил е лимитирано или прекратено. Екипите по поддръжка се пробват да отстранят повалени от бурята дървета и да създадат нужните поправки. Вчера бурята доближи оптималната си мощ с пориви напразно до 180 км/ч.

Общественият превоз в Хамбург последователно се възстановява. В Берлин обаче към момента има нарушавания на графика. Говорител на железопътната компания " Дойче бан " предизвести пътуващите да заобикалят районните влакове. " Засегната е цялата мрежа в района ", акцентира той и заяви за голям брой паднали на релсите дървета и развалени електропроводи. Според представителя ремонтите могат да продължат през целия ден.

Около 470 пасажери прекараха нощта на гара в Западна Германия поради мощната стихия, аоколо 370 пасажери на влакове, пътуващи на огромни дистанции, бяха принудени да потърсят заслон на гарата в Минден. Към тях се причислиха и стотина души, пътуващи с районни влакове. Пътниците са останали на гарата към осем часа и личният състав се е погрижил за тях. Всички са траяли по пътя си към 5 часа сутринта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР