Транспортът на боклук се регламентира по два начина. Има боклук

...
Транспортът на боклук се регламентира по два начина. Има боклук
Коментари Харесай

Министър Нено Димов за чуждия боклук у нас: Ние изнасяме в пъти повече отколкото внасяме


Транспортът на отпадък се регламентира по два метода. Има отпадък в категорията "зелен лист " и различен, за който страната би трябвало да даде единодушие. Трябва да се прави разлика сред двете неща. Цел на европейската политика е да се депонира не повече от 10% от боклука, а останалото да се оползотворява, рециклира, т.е. част от него би трябвало да се изгаря. Това разяснява в ефира на Нова тв министър Нено Димов по тематиката за какво внасяме непознатите отпадъци, а след това дишаме замърсен въздух, поради което хората в региона на Перник стачкуват.

В момента се вършат тестови изгаряния, с цел да се види какво е замърсяването на въздуха, уточни министърът.

По думите му България е извънредно обратно по повод изгаряне на боклука си. "Ако при нас е малко над 3%, то в другите страни е към 28% ", уточни той.

Ние сме единствената страна, която е наложила ограничаване от 50% на импортирания отпадък, друга като нас няма, акцентира Ненов.

Това, което горят ТЕЦ-овете сега - въглища, също фрапантно замърсява въздуха, уточни той. В някои случаи даже горенето на избран тип отпадък е по-щадящо за въздуха, в сравнение с въглищата, добави той.

През 2018 година ние сме изнесли 10 пъти повече отпадък в сравнение с сме внесли, безапелационен е министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР