Транспортът е основен виновник за мръсния въздух в повечето големи

...
Транспортът е основен виновник за мръсния въздух в повечето големи
Коментари Харесай

Руски учен представи пред БНТ мерки срещу замърсяването въздуха в София

Транспортът е главен провинен за мръсния въздух в множеството огромни градове и София не прави изключение от тази статистика. Това сподели в изявление за " По света и у нас " професор Али Абшаев. Руският академик специализира в битката с рисковите климатични феномени.

Човекът не е дорасъл, с цел да моделира климата в огромни мащаби, само че науката и технологиите към този момент оферират местни решения за справяне със честите рискови прояви на климата - стихии, градушки, токсични мъгли. Професор Али Абшаев работи с метеоролози, физици и инженери по целия свят, с цел да приложи най-ефикасните решения за климатичните диагнози по места. За смога при температури към нулата, какъвто и този в София, съветският академик има най-малко две предписания.
Проф. Али Абшаев: Чрез основаване на характерно електрическо поле, може да се подтиква коагулацията на нездравословните частици във въздуха. Така частиците се притеглят, окрупняват се, натежават и падат на земята като дъжд.
Руският академик дефинира другия способ като " динамичен ".

Проф. Али Абшаев: При него се конфигурира авиационен мотор. Въздушната бликам разчиства мъглата от значими обекти като самолетни писти за политане и кацане или натоварени автомагистрали, където видимостта е от огромно значение.
Според професор Абшаев няма по какъв начин да се дефинира цената на такива решения, тъй като инвестицията в здравето на нацията, стопанската система и привличането на туристи е скъпа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР