Transport & Environment (T&E), водеща компания по проблемите на околната

...
Transport & Environment (T&E), водеща компания по проблемите на околната
Коментари Харесай

До 2025 година производството на електромобили в Европа ще достигне 4 милиона

Transport & Environment (T&E), водеща компания по проблемите на околната среда, оповести проучване, съгласно което в близко бъдеще ще пораства броят на електрическите коли (EV) в Европа. Според прогнозата през 2021 година на европейските пазари ще се оферират 214 модела електрически автомобили при към 60 за 2018. За 2025 година се чака предлаганите модели да бъдат над 330, написа БНР.

" Досега пазарът на електрически коли се ограничаваше единствено до запалянковци и бранители на околната среда, само че напълно скоро тези транспортни средства ще се трансфорат в всеобщи ", написа в разбора на T&E.

Според компанията в интервала 2019 - 2025 година производството на електрически коли в Европа ще нарасне 6 пъти до над 4 милиона коли, постигайки пазарен дял от към 20 %.

Най-големите производители са компании от Германия, Франция, Испания и Италия, както и фабрики в Словакия, Чехия и Унгария.

Всички огромни европейски производители - Volkswagen, BMW и Daimler, PSA и Renault-Nissan-Mitsubishi от ден на ден залагат на електрическите модели, се споделя още в разбора, който показва, че компании като Fiat Chrysler, Ford и Tesla също са в играта.

Според Люсиен Мате, аналитик на T&E, европейските стандарти за излъчванията въглероден двуокис ще доведат до все по-мощни и налични за потребителите електроавтомобили. Той обаче показва, че е нужна още доста работа, най-много за построяването на зарядни станции и смяна на данъчното законодателство, което да подтиква потребителите да предпочетат електрическите коли пред бензиновите и дизеловите.

Посочва се, че европейските компании са вложили общо 163 милиарда $ в създаването на електроавтомобили.

В момента се регистрира растеж на продажбите в Европа, въпреки че към 60% от електрическите автомобили са купени в Норвегия.

В Съединени американски щати през 2018 година са регистрирани 208 000 нови електрически коли и въпреки това да е незабележим дял от пазара, има 100 % растеж по отношение на 2017, по данни на IHS Markit.

От компанията означават, че бензиновите и дизеловите коли ще преобладават пазара още най-малко едно десетилетие, само че въпреки всичко краят на моторите с вътрешно горене е близо. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР