Транспорт. Дума: 70 000 лева от невърнато ресто събрали в

...
Транспорт. Дума: 70 000 лева от невърнато ресто събрали в
Коментари Харесай

Шефът на ТАД Груп: Ще свалям правителството; Окончателно: Навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконни

Транспорт.

" Дума ":

70 000 лв. от невърнато ресто събрали в Градския превоз в София за три години

Автоматите за билети в рейсовете, тролейбусите и трамваите в София не връщат ресто, в случай че пасажерът не пусне точна сума монети. А това невърнато ресто остава в касите на Градски превоз. Оказва се, че за три години са събрани над 70 000 лв. от невърнати монети. Информацията заяви " Капитал " като се базира на информация от Градския превоз, изискана от вестника. Става дума за изключителни приходи. Според изпълнителния шеф на сдружението Евгени Ганчев, посочената сума е доста дребен % от всички суми, събрани от продажба на билети. Които, по думите му, съответно се заприходяват в сдружението като изключителни доходи и се употребяват за поддръжка на системата за таксуване.

За 2015 година невърнатото ресто е било за 4005.30 лева (0.099% от приходите), за 2016 година, когато цената на билета беше нараснала на 1.60 лева, към този момент е 16 523.70 (1.3% от приходите от билети за същата година), за 2017 година е 24 410.65 лева (1.3% от приходите), през 2018 година - 26 601.90 лева (1.56%).

Посещение.

" Сега ":

Американският унищожител " Портър " влезе във Варна

По случай 140-та годишнина на българските Военноморски сили американският унищожител " Портър " (USS Porter) от състава на Военноморски сили на Съединени американски щати е на посещаване във Варна от 9 до 11 август 2019 година, оповестява американското посолство в София. Командир на кораба е капитан ІІ сан Крейг Трент.

Бойният транспортен съд също така прави рутинна интервенция по наблюдаване, за поддържане на сигурността в акваторията на Черно море, както и за възстановяване на комбинираната подготвеност и военноморските качества със съдружници и сътрудници в НАТО в района.

Шарже д " афер на Посолството на Съединени американски щати Джъстин Фридман и контраадмирал Майкъл Бейз, шеф отдел " Международно съдействие " на Шести американски флот ще се включат в събитията в чест на годишнината на българските Военноморски сили и ще участват на церемонията по производството в първо офицерско звание на випускниците на Висшето военноморското учебно заведение " Н. Й. Вапцаров ".

Дело.

" Монитор ":

Шефът на " ТАД Груп ": Ще смъквам държавното управление

Обвиненият в подбуждане към кибертероризъм притежател на " ТАД Груп " Иван Тодоров е декларирал желание да смъква държавното управление. Това излиза наяве от данни, оповестени на уеб страницата на Апелативната спецпрокуратура.

В четвъртък държавното обвиняване внесе нови 4 тома с доказателства по време навън правосъдно съвещание за мярката за неотклонение на Тодоров. Първата инстанция - спецсъдът, му дефинира 100 000 лева гаранция, само че въззивният съд я анулира и наложи задържане под стража. Прицелването в кабинета е открито, откакто проверяващите са снели данни от чат група tad cyber team. Там на 5.3.2019 година Иван Тодоров пише*: " Ще смъквам държавното управление ха-ха ".

Решение.

" 24 часа ":

Окончателно: Навесите на терасата на Пламен Георгиев са противозаконни

Окончателно решение бе взето по проблема с жилището на някогашния антикорупционен началник. Навесите на терасата на Пламен Георгиев са противозаконни, оповестиха за bTV от община Слатина.

Втората инспекция на районните инспектори стига до същите заключения, както и преди 3 месеца.

Почти 60 квадрата от навесите са без нужните строителни бумаги.

Заповедта за срутване към този момент е готова и ще бъде връчена на Георгиев на 19 август.

Първото мнение на община Слатина беше обезсилено от шефа на столичния строителен контрол Влади Калинов.

Той се раздели с поста си, а кметът на Слатина извърши повторна ревизия.

Пламен Георгиев, който към този момент е спецпрокурор, би трябвало да отстрани нелегално издигнатото за своя сметка до първите дни на октомври.

Георгиев може да апелира решението в съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР