Транснационалните корпорации се превръщат в основен конкурент на международните отношения,

...
Транснационалните корпорации се превръщат в основен конкурент на международните отношения,
Коментари Харесай

Експерти: Миграцията настъпва към Европа и няма защитни механизми

Транснационалните корпорации се трансформират в главен съперник на интернационалните връзки, предизвести проф. Нина Дюлгерова на конференция в Българска телеграфна агенция, отдадена на световните процеси през новата година и засяга като образец в такава тенденция Пакта на Организация на обединените нации за миграцията.
Чрез този пакт световният свят се подчинява на ултракорпорациите, на най-могъщите корпорации и миграцията ще настъпи към Европа, счита политическият анализатор Мирослав Попов. Навсякъде в Европа ще се нападна заплащането на труда и общественото подкрепяне, ще се тръгне към политика на намаляване на обществените гаранции за всички европейци и в следствие европейското общество ще стане по-малко обществено , счита той.
Глобалният пакт за миграцията легализира миграцията и съдържа неща, които са в цялостен прорез с настоящото политическо устройство на света, сигнализира Попов, който е взел участие в експертния конгрес в Маракеш преди подписването на Пакта. 161 страни от 193 поддържаха документа, десетина се възпротивиха и 12, в това число България се въздържаха при гласуването на 10 декември 2018 година в Маракеш. Според документа страните са длъжни да одобряват всеки, който съобщи, че е бежанец, като че ли са изгубили правото си да преценят. Дори в четвъртата част на документа се споделя, че оспорването на миграционните процеси би трябвало да се глоби, уточни той. Вместо да се приказва за „ незаконната миграция “ се приказва за „ миграция “, а това са напълно разнообразни категории, посочи още Попов.
Припомняме, че Пактът е юридически доброволен.
Според световния пакт страните би трябвало да третират мигрантите, без оглед на техния юридически статус и аргументите за миграцията. Глобалният пакт не планува подкрепяне на бедните страни, а на тези, които са избягали от там. И няма защитни механизми, които да предпазят Европа от вероятността да стане голям бежански лагер. Става дума за коренно обезсилване на националните страни , акцентира Попов. По думите му конфликтът е сред национално виновното виждане за света и едно световно неотговорно виждане за света.
Идеята за миграцията е решима съгласно Мирослав Попов единствено при изискване, че европейските страни съблюдават своите задължения към своите жители. За България той сподели, че чака напън да склоним да приемем документа и че е неотложно да се проведат необятни съвещания за предстоящите резултати.
В 2019 година, в свят, в който правилото е да не се съблюдават разпоредбите, България и останалият свят са изправени пред невероятния късмет егото да отстъпи на потвърдената експертиза. Тази вяра изрази проф. Нина Дюлгерова. Тя предизвести, че в България ще настъпи безпорядък, в случай че не се основат нови условия в които нападателната непросветеност да отстъпи на познанието, експертизата и служенето в отбрана на българските национални ползи.
Ако не се увеличи виталното ниво ще се развият процеси, вследствие на които мъчно ще може се овладее хаоса, добави тя. Вече празни приказки никой няма да слуша. Решаване на парче също няма да прави работа.
Трябва да се разбере доста ясно, че към този момент идва времето когато не парите ще вземат решение проблемите, защото светът към този момент в 2019 година ще бъде подложен поставен пред най-сериозното тестване да запазим човечеството, счита проф. Дюлгерова. „ Българският народ ще желае повишение на виталния стандарт, елиминиране на несъответствуващите, некомпетентни и нападателни хора по хоризонтала и вертикала на властта, освен, че няма да има политици и няма да има пари за тях, само че ще бъде сложено на тестване съществуването на страната България “, безапелационна е Дюлгерова. Тя акцентира, че в същото време 2019 година е година на благоприятни условия за опазване и развиване на цивилизацията, а за България – на опазване и развиване както на народа, по този начин и на държавността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР