Трансформирането на летището край хасковското село Узунджово в най-галемия ТИР-паркинг

...
Трансформирането на летището край хасковското село Узунджово в най-галемия ТИР-паркинг
Коментари Харесай

ТИР-паркингът на летището край Узунджово вече работи

Трансформирането на летището край хасковското село Узунджово в най-галемия ТИР-паркинг у нас е на заключителен стадий.

Вече се инсталират химически тоалетни и осветяване. Осигурява се опция за разполагане и на павилиони за храна. Буферното оборудване ще е мястото, на което шафьорите ще могат да изчакват прекосяването на наложителната 14-дневна карантина след всеки курс в чужбина. Така доста ще се облекчат самите водачи, а и ще стопи колоната от тежкотоварни камиони в региона на Свиленград и граничния ни пункт с Турция - " Капитан Андреево ".

Новият паркинг на бившето летище в хасковското село Узунджово към този момент действа. Тук са и пръвите пристигнали камиони, а доказателство, че опашката на граничен пункт " Капитан Андреево " е снижена до най-малко, са и цифрите, а и камионите, които към този момент се разполагат на паркинга в Узунджово. Вчера опашката беше стопена до 15 км от 40-50 в предния ден. А тази заран по последна информация, опашката към 7ч. е едвам 4-5 км. Затова е спомогнал и този буферен паркинг.

По неокончателни данни на Гранична полиция обработени камиони от 8ч. на 26 март до 7ч. на 27 март са общо 1709 на " Капитан Андреево ". От тях 1152 са на излаз, т.е. в посока Турция, а влезлите са 557.

Станислав Дечев - кмет на Хасково: Самият ред ще се реализира от Пътната организация, те дават отговор и за санитарно-битовите условия. Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция ще правят защитата на паркинга. Вече има ситуирани към 64 камиона, които ще престоят през днешния ден, само че радостната вест е, че в действителност опашка съвсем няма, което значи, че сега, в който долу бъде освободена самата автомагистрала, всички тези камиони ще тръгнат в посока Турция.За два дни се приспособява самото летище, теренът е извънредно добър.

гл. комисар Светлан Кичиков: Шофьорите дори не споделят между тях. Използват това време, с цел да почиват. Направена е доста добра организация за контролиране на придвижването сред сътрудниците от контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и тези, които обезпечават паркинга, тъй че малко преди да бъде източена опашката на " Капитан Андреево ", да бъде подадени задоволителен брой от товарните коли на паркинга. Това ще бъде ивърешно с ескорт от националната полиция, тъй че да няма непотребни прекъсвания по самата автомагистрала.

доктор Стефка Здравкова, регионален шеф на Хасково: До момента бяха почистени старите писти, сложено е осветяване. Зареждаме сега санитарните възли, които да подобрят хигиеничните условия на водачите. Ще освободим опция за кетъринг малко по-късно денем.

Тя сподели, че хасковските лечебни заведения са готови за рецесията Covid-19. Установяват се контактните лица на заболелия пациент.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР