TransferWise получи оценка от $5 млрд. след продажба на акции

...
TransferWise получи оценка от $5 млрд. след продажба на акции
Коментари Харесай

Финтехът за трансгранични плащания TransferWise получи оценка от $5 млрд.

TransferWise получи оценка от $5 милиарда след продажба на акции за $319 млн. на група нови и съществуващи вложители, като по този начин се завръща още веднъж измежду най-скъпите европейски стартъпи.

Основана през 2011 година, TransferWise се трансформира в същински съперник на компании като Western Union и MoneyGram, като понижи таксите за изпращане на средства през границите посредством съвременна интернет платформа. Днес тя има общо 8 млн. консуматори по света и обработва трансгранични заплащания на стойност $5,2 милиарда всеки месец.

Компанията със седалище в Лондон не получава нови средства от договорката, а даде опция на чиновници и ранни вложители да продадат част от акциите си. Това не се случва за първи път - предходната година компанията бе оценена на $3,5 милиарда след продажба на акции за $292 млн. от съществуващи чиновници.

" През последните няколко години получаваме задоволително доходи от клиентите си и нямаме потребност от в допълнение финансиране ", споделя Кристо Каарман, основен изпълнителен шеф и съосновател.

За разлика от множеството си съперници във финтеха, като Revolut, Monzo и N26, TransferWise съумява да реализира облага през последните три години.

След последната продажба, TransferWise се подрежда до Revolut, Klarna и Checkout.com, които имат оценки от $5,5 милиарда

Последният артикул на компанията бе сметка с голям брой валути, обвързвана с карта на Mastercard. Досега депозитите възлизат на $2 милиарда, като са издадени 1 млн. карти.

Скокът от 43% на оценката на TransferWise отразява растеж на онлайн заплащанията и спадът на използването на кеш поради Covid-19. Само във Англия от началото на ограниченията против пандемията използването на банкомати спада с 60%.
 Коронавирусът ли ще е последният гвоздей в ковчега на кеша?
Коронавирусът ли ще е последният гвоздей в ковчега на кеша?

Вирусът кара доста консуматори, даже и в Германия, да премислят по какъв начин плащат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР