Трансферната сага с преминаването на Антоан Гризман в Барселона завърши,

...
Трансферната сага с преминаването на Антоан Гризман в Барселона завърши,
Коментари Харесай

"Барселона" обяви привличането на Гризман за 120 млн. евро

Трансферната сага с прекосяването на Антоан Гризман в " Барселона " приключи, откакто каталунците оповестиха привличането на френския нападател. 28-годишният футболист се причислява към каталунците, откакто откупната му уговорка от 120 милиона евро беше задействана.

По обяд юристът на Гризман подава сумата в офисите на испанската футболна лига в Мадрид. Така международният първенец с Франция минава от " Атлетико " в " Барселона ".

Договорът му с каталунците ще бъде за период от пет години с откупна уговорка от 800 милиона евро, оповестява формалния уебсайт на " Барселона ". Първият му клуб в Испания " Реал сосиедад " получава 24 милиона евро, откакто имаше дял от бъдещите му прехвърляния.

Французинът укрепва нападението на " Барселона ", където ще си партнира с Лионел Меси и Луис Суарес. Гризман беше мечтан от отбора още преди година, само че след международното в Русия избра да остане при " дюшекчиите ".

You were waiting for this. pic.twitter.com/vVR0Prmy0b
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 12, 2019

Гризман става третият най-скъп футболист в историята на клуба след Филипе Коутиньо (145 млн. евро) и Усман Дембеле (125 млн. евро).

В последните седмици се разигра същинска сага към прехвърлянето на нападателя. След края на сезона той разгласи в обществените мрежи, че напуща " Атлетико " и няма да играе повече за клуба от Мадрид. Още тогава прехвърлянето му в Каталуня изглеждаше сигурен.

В началото на месеца договарянията сред двата клуба пропаднаха, като " Барселона " помоли " Атлетико " да заплати трансферната сума по-късно. За похлупак Гризман отхвърли да се яви на първата подготовка на " дюшекчиите " за новия сезон, с което усили напрежението.

От " Барселона " подхващат хода с активиране на откупната уговорка, сходно на прехвърлянето на Неймар от каталунците в посока ПСЖ през 2017 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР