Трансферната сага около Матайс де Лихт е към своя край.

...
Трансферната сага около Матайс де Лихт е към своя край.
Коментари Харесай

Край на сагата! Де Лихт минава медицински прегледи в Ювентус в сряда

Трансферната сага към Матайс де Лихт е към своя край. Последните информации от Италия са, че бранителят на Аякс ще бъде в Торино в сряда, с цел да мине медицински прегледи и да подпише публично с Ювентус. Двата клуба към този момент са договорили изискванията на договорката, която ще е на стойност 65 милиона евро плюс още 10 като спомагателни бонуси. За завършването на прехвърлянето по-рано призна и шефът на Аякс Марк Овермарс, който разкри, че клубовете към този момент са постигнали сделка и се чакат единствено банковите гаранции.

Де Лихт също от дълго време към този момент се е схванал с Ювентус за персоналните си условия, при които ще подпише с “бианконерите”. Той ще получава сред 8 и 9 милиона евро на година, а с спомагателни
бонуси заплатата му може да стигне и до 12 милиона на сезон. Договорът му пък ще е за пет години.

Младокът към този момент си е избрал и номер 4, с който ще играе в Юве. Очаква се той да кацне на летище “Каселе” в Торино още довечера, което е тъкмо една година след идването на Кристиано Роналдо.

Интересното е, че откупната уговорка в контракта на Де Лихт ще бъде единствено 150 миилона евро, което не е чак толкоз висока сума на фона на днешната футболна реалност. Тя обаче ще се покачва с всяка последваща година.

Де Лихт е артикул на именитата академия на Аякс и през последния сезон носи капитанската лента на тима. Той има 117 мача с екипа на холандския гранд, 13 гола и 7 асистенции. В тези двуои той е получил 15 жълти и нито един червен картон. Освен това бранителят има и 15 мача с националната фланелка на Холандия.

Интерес към надареният футболист имаше и от Барселона, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, само че самият той избра да пристигна в Ювентус и да играе един до друг с идола си Кристиано Роналдо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР