Трансферната лудост няма край! Челси“ плаща 80 милиона евро на

...
Трансферната лудост няма край! Челси“ плаща 80 милиона евро на
Коментари Харесай

Лудост! 80 млн. евро за неизвестен вратар


Трансферната полуда няма край! „ Челси “ заплаща 80 милиона евро на „ Атлетик “ (Билбао) за вратаря Кепа Арисабалага. Стражът е едвам на 23 години и има единствено един мач в националния тим на Испания. Въпреки че се счита за един от най-хубавите млади на поста, сумата за баска граничи с безумство. Преди по-малко от месец „ Ливърпул “ заплати 73 милиона евро на „ Рома “ за бразилския вратар Алисон.

Арисабалага отпътува нощес за Лондон, с цел да премине медицински проби и да подпише контракта си. Освен в „ Атлетик “ той е играл единствено за „ Валядолид “, „ Понферадина “ и родния „ Баскония “.

След като подсигури Арисабалага, „ Челси “ към този момент пуска Тибо Куртоа в „ Реал “. Белгиецът даже отхвърли да се яви на подготовка поради отхвърли на Роман Абрамович за трансфер и беше съществено санкциониран. „ Челси “ ще вземе от „ Реал “ освен пари, само че и хърватския национал Матео Ковачевич, който е със статут на запаса на „ Сантяго Бернабеу “.

И до момента в който двата гранда се подсигуряват с нови вратари, техни съперници блестяха на терена. 38-годишният Робърт Грийн пристигна в „ Челси “ за трети пазач и донесе триумф с дузпи над „ Лион “. Редовното време приключи 0:0 и най-после ветеранът избави един удар на французите, след което игралият първи мач след Мондиал 2018 Еден Азар заби победнот бялата точка.

В Ню Джърски пък „ Реал “ си потегли с победа от Щатите – 2:1 над „ Рома “. И още веднъж с помощта на костариканския вратар Кейлор Навас, който имаше извънредно значение при спечелването на трите следващи трофеи в Шампионската лига. Марко Асенсио и Гарет Бейл вкараха за „ кралете “, които излязоха в доста нетрадиционни за историята си червени екипи. Кевин Строотман единствен пречупи Навас, само че от дузпа.

В същото време тъмните облаци над Жозе Моуриньо и „ Манчестър Юнайтед “ напълно се сгъстиха. Пол Погба е пуснал известие по мобилния телефон на изпълнителния шеф Ед Уудърд, че се е схванал с „ Барселона “ и повече не желае да играе на „ Олд Трафорд “. Каталунците ще платят 110 милиона евро на „ Юнайтед “ и ще вдигнат заплатата на халфа до 350 000 паунда седмично. Погба влезе в изострен спор с Моуриньо през предишния сезон. Специалния даже загатна през април, че би го продал. Само че селекцията на „ Юнайтед “ закуцука. А последният ден за нови играчи в британския футбол е четвъртък до 21 ч българско време.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР