Трансферът на века е факт! 222 милиона евро бяха платени

...
Трансферът на века е факт! 222 милиона евро бяха платени
Коментари Харесай

Трансферът на века или как ПСЖ успя да вземе Неймар

Трансферът на века е реалност! 222 милиона евро бяха платени от ПСЖ на Барселона за звездата Неймар, с което повече от двойно бе надскочен досегашният топ трансфер на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед. Сделката за Неймар към момента е обект на следствие поради произхода на средствата, само че и актуалният, и някогашният му клуб оповестиха договорката. Ето по какъв начин се случи всичко ден по ден:

12 май 2017 - Това е датата в която за първи път Неймар плаши с овакантяване на Барса поради спор с асистент треньорът на каталунците Хуан Карлос Унсуе.  Дясната ръка на Луис Енрике му  направи забележка за несериозно отношение в тренировките, след което бразилецът изиска среща с управлението.

22 май 2017 - Баща му афишира, че към Неймар има интерес от страна на манчестърските Юнайтед и Сити.

27 май 2017 - Във Франция настояват, че управлението на Барселона е в контакт с ПСЖ и се готви да замени неймар за Марко Верати. Новината в действителност отразява взаимният забавен на двата клуба към играчите, което излиза наяве по-късно, само че никой от двата гранда не приказва за замяна.

10 юли 2017 - Неймар разяснява възможен трансфер в Манчестър Юнайтед с думите - Имам контракт до 2021 година. Щастлив съм тук, само че всичко може да се случи. Човек в никакъв случай не знае. Не съм мислил в кой клуб ще играя, в случай че напусна Барса. Манчестър Юнайтед ли? Да, за какво не? Може и в Ейбар, не знам.

17 юли 2017 - Това е денят, в който спекулациите за трансфер на Неймар се ускоряват. Повод за това дава информация на каталунския вестник " Спорт ", който написа, че Неймар не е благополучен в Барса, а негови близки го поучават да напусне.

17 юли 2017 - В същия ден се появява информацията, че Неймар към този момент договаря с ПСЖ и че парижани имат действителна подготвеност да платят откупната уговорка в контракта му - 222 милиона евро.

18 юли 2017 - Ден след новината за договарянията, везните се накланят в интерес на трансфер в ПСЖ с информация в бразилските медии, че играчът с френският клуб са се разбрали за трансфер.

18 юли 2017 - Неймар си потегля незабавно след тренировката на Барса и беседва с татко си и собствен сътрудник на яхта в морето. В това време от управлението на Барса настояват, че той остава и че не са получавали оферта от нито един клуб.

20 юли 2017 - Заговаря се, че Неймар не е благополучен в Барселона поради неосъществени прехвърляния на свои сънародници, един от които персонално предлагат от татко му.

21 юли 2017 - Излиза нескрито новината за към този момент подписан контракт за ходатайство сред бащата на Неймар и ПСЖ на стойност 40 милиона евро. В Каталуния заговарят, че бразилецът е все по-близо до трансфер.

22 юли 2017 - Неймар се среща с шефа на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, а босът си потегля сърдит от срещата. Предполага се, че тогава за първи път управлението на Барса узнава за желанията на ПСЖ и Неймар.

22 юли 2017 - От УЕФА афишират, че ще наблюдават възможен трансфер на Неймар в ПСЖ, с което подсказват, че желанията на французите са съществени.

23 юли 2017 - Барселона побеждава Ювентус с 2:1, а двата гола са дело на Неймар. Треньорът му Ернесто Валверде го засипва с похвали и краткотрайно смъква напрежението към бъдещата договорка с ПСЖ.

24 юли 2017 - Немският " Билд " написа за вероятните способи ПСЖ да заобиколи правилото за финансов феърплей, с което мнозина стартират да мислят, че грандиозната договорка въпреки всичко може да се реализира.

25 юли 2017 - Френският " Льо Паризиен " оповестява, че ПСЖ стартира да реди прехвърлянията в отбора по усета на Неймар и ще се съобрази с мнението му за всеки входящ и произлязъл трансфер. 

26 юли 2017 - Нападателят на ПСЖ Единсон Кавани удостоверява интереса на клуба към Неймар, обявявайки го за   " популярен футболист, с който всеки желае да бъде в един тим ". В същото време Пике и Масчерано приказват пред медиите за това, че Барса би трябвало да се бори, с цел да задържи Неймар.

28 юли 2017 - Неймар се сбива са новия си съотборник  Нелсон Семедо на тренировката на Барса, след което напуща заниманието.

29 юли 2017 - Един от водачите в Барса Жерар Пике признава, че " Неймар не знае какво да прави " и слага въпроса дали парите или трофеите са по-важни във футбола. С това Пике разкрива за към този момент взето решение от страна на бразилеца.

31 юли 2017 - Босът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи разяснява предстоящ трансфер на Неймар с думите - " Нещата вървят доста добре. Уверен съм, че всичко ще завърши скоро ".

31 юли 2017 - Появява се информация за към този момент приготвят гръмък церемониал в Париж за посрещането на Неймар.

2 август 2017 - Неймар се сбогува със съотборниците си преди тренировката на отбора на " Камп Ноу ", след което се среща и с управлението.

2 август 2017 - Барселона публично разкрива за желанието на Неймар да си тръгне, припомняйки че това е допустимо със заплащането на откупната му уговорка 222 милиона евро в цялостен размер.

2 август 2017 - Агентът на Неймар Вагнер Рибейро твърди медиите при идването си в Барселона, че договорката ще бъде завършена до петък.

2 август 2017 - Звездата на Барселона Лионел Меси се сбогува с Неймар в обществените мрежи и му пожелава триумф в новия тим.

2 август 2017 - На същия ден Барселона отстранява лика на Неймар от всички рекламни материали, с което импровизирано разкрива, че той няма да е част от тима през новия сезон.

3 август 2017 - Адвокатите на Неймар вършат опит да подават 222 милиона евро в Испанската футболна федерация, само че парите са върнати поради неуредени договорни връзки сред състезател и клуб, както и за необоснован генезис на средствата.

3 август 2017 - Неймар самичък се изплаща от Барса, плащайки с чек за 222 милиона евро. Важно конкретизиране - парите в действителност са на ПСЖ, само че с цел да бъде избегнат пречките, публично сякаш самият футболист ги превежда в касата на Барселона. Сделката към този момент наподобява законна и е пред завършване.

3 август 2017 - ПСЖ публично афишира прехвърлянето на Неймар, а бразилецът оповестява, че е извънредно благополучен от прекосяването си във френския  клуб.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР