Трансферът на Кристиан Добрев от Ботев (Пд) в Порто е

...
Трансферът на Кристиан Добрев от Ботев (Пд) в Порто е
Коментари Харесай

Мениджър изнудил "Ботев" за трансфера на Добрев в "Порто"

Трансферът на Кристиан Добрев от " Ботев " (Пд) в " Порто " е сбъднат без желанието на пловдивския клуб. Това призна пред " Пловдив Дерби " спортният шеф на тима Адалберт Зафиров. Той даже упрекна мениджъра на Добрев (б.р. Милен Георгиев), че е изнудвал " Ботев ".

" Бяхме сложени под ултиматум. Искахме непременно да подпишем нов контракт с Добрев, само че ни бе казано, че той ще преподпише единствено при изискване, че го преотстъпим в " Порто ", съобщи Зафиров. В петък младежкият национал бе показан в португалския клуб, където ще играе чартърен за един сезон с алтернатива за закупуване по-късно. Засега Добрев ще тренира и играе в юношеския отбор на " Порто " (до 19 г.). " Вие къде очаквате да го вземат?! Гледайте някой мач от юношеския шампионат на Португалия. Ще се убедите, че това, което го играем в България, не е футбол. Нивото там е в пъти по-високо ", разяснява Георгиев, представен от " Пловдив Нюз ".

След като Зафиров изрази своето отвращение от действието на сътрудника, треньорът на " Ботев " Желко Петрович даде да се разбере, че също не е бил склонен да се раздели с играча. " Добрев е положително момче, само че съгласно мен се връща обратно, като отива в Б отбор. Това не е добре за млад състезател. Вдигнахме му равнището. Беше на терена във всеки мач, само че реши да отиде в Б тима на " Порто ", заяви Петрович.

Той приказва след равенството 1:1 в градското дерби с " Локомотив ". За самия мач Петрович съобщи, че неналичието на съществени футболисти (б.р. - Тодор Неделев и Антонио Вутов) се е отразила на играта на отбора му, а и играчите на " Локомотив " са били в по-добра форма. След мача и Адалберт Зафиров, и халфът Александър Тонев оповестиха, че е имало психическо напрежение в отбора поради слабите резултати.

От " Локомотив " пък съжалиха, че са се разминали с успеха, и обявиха, че даже и точката е огромен триумф за " Ботев ". " За дерби са нужни два тима, а през днешния ден имаше единствено един отбор на терена ", съобщи треньорът Бруно Акрапович. А капитанът Димитър Илиев добави: " Ако " Ботев " беше победил, щеше да е най- огромното закононарушение във футбола. Имаше един тим, който търсеше победа. Другият искаше да резервира равенството и в последна сметка съумя... Играл съм в доста дербита, само че такова предимство не помня да сме имали. "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР