Трансферът на Коутиньо от Ливърпул в Барселона привлече вниманието на

...
Трансферът на Коутиньо от Ливърпул в Барселона привлече вниманието на
Коментари Харесай

Бразилската следа в "Барселона"

Трансферът на Коутиньо от " Ливърпул " в " Барселона " притегли вниманието на медиите и футболната общност поради финансовите си измерения (160 млн. евро) и дългото очакване.

Най-скъпият футболист, пристигал на " Камп Ноу ", обаче ще бъде следващата частица от бразилската верига, която опасва цялата история на каталунците. Коутиньо е 31-ият бразилец, който облича " синьо-червената " фланелка.

През годините играчи от южноамериканската страна са оставили дълготраен отпечатък в клуба и са помогнали за спечелването на 24-те трофеи на страната, рекордните 29 Купи на краля и 5-те трофея от Шампионската лига.

Bara
@Phil_Coutinho is our latest Brazilian magician!
#BeBarça pic.twitter.com/jAhnZP3wPW
— FC Barcelona (@FCBarcelona) 6 януари 2018 година

Щом става дума за бразилци с фланелката на " Барселона ", някои емблематични имена незабавно изникват в съзнанието на всеки футболен ентусиаст.

Ромарио (1993-95)





Ромарио е неизменима част от Дрийм тийм-а на " Барселона " от 1994 година, в който играеше и Христо Стоичков. Неговата звезда свети блестящо в каталунския отбор и за два сезона с екипа на каталунците той осъществя 53 гола в 82 мача, като печели и трофея в „ Ла Лига”. През сезон 1993/1994 се трансформира в топреализатор на цялото състезание с 30 гола.

Роналдо (1996-97)





Роналдо минава в „ Барселона” от холандския ПСВ, откакто за него е платена рекордната трансферна сума за това време от 19,5 млн. $. Единственият сезон на Феномена с фланелката на испанския гранд приключва с 47 гола в 49 мача. Той е в основата на спечелването на Купата на краля и Суперкупата на Испания, а представянето му обезпечава премията за Футболист на годината на ФИФА. Роналдо държи върха за най-млад състезател, прибирал премията в своята витрина. Той е единствено на 20 години, когато бива награден.

Ривалдо (1997 – 2002)





Ривалдо съумява да замести своя съотечественик Роналдо като любим на почитателите, след напускането на Феномена. Плеймейкърът вкарва запаметяващи се голове и радва публиката с техничната си игра. С червено-синята фланелка Ривалдо има 136 попадения в 253 мача, което го прави и бразилецът с най – доста голове за клуба.Вдигал е един път Купата на краля, два пъти е печелил купата в Испания, а през 1999 година става притежател и на „ Златна топка”.

Роналдиньо (2003 – 2008)





Феновете на " Барса " към момента носят своите фланелки с името на Роналдиньо на гърба си. Признат за един от най-техничните, излизали на терена, той има 91 гола в 163 мача за „ каталунците”. Роналдиньо забавляваше феновете по трибуните на " Камп Ноу " и пред телевизионните екрани, като в това време прибави в сбирката си трофей от Шампионска лига, 2 трофеи на Испания и 2 от Суперкупи на страната.

Неймар (2013 – 2017)





Последната бразилска звезда на " Барселона " се трансформира преди месеци в най-скъпия трансфер в света на футбола след напускането на клуба в посока " Пари Сен Жермен " за 222 млн. евро. Той радваше почитателите на каталунците в над 150 мача, отбелязвайки 105 гола. Неймар завоюва два пъти купата, три пъти Купата на страната. По един път пък подвигна Суперкупата и трофея в Шампионската лига.

Сега погледите са ориентирани към Коутиньо. 7500-те последователи, които гледаха онлайн представянето му на " Камп Ноу " са доказателство, че на следващия бразилец в селекцията ще се разчита. Само от него зависи дали почитателите ще останат удовлетворени от представянето му, а името му ще затвърди другарските връзки сред " Барселона " и Бразилия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР