Трансферът на Хосе Кордоба в Левски донесе сериозна доза екзотика

...
Трансферът на Хосе Кордоба в Левски донесе сериозна доза екзотика
Коментари Харесай

Левскарска екзотика: От Герена до Панама, Мавриций и Гвинея-Бисау

Трансферът на Хосе Кордоба в Левски донесе сериозна доза екзотика в " синия " клуб. Универсалният защитник се трансформира в първия футболист от Централна Америка, който ще се подвизава на " Герена ".

Макар и мощно заложена през последните години, задграничната селекция на вековниците по този начин и не опираше до играчи от този район. Но пък многообразие, колкото искаш...
 Илиан Стоянов: Левски потегля нагоре! Мъри биеше постоянно Стойчо в Казахстан, ще го победи и в този момент
Илиан Стоянов: Левски потегля нагоре! Мъри биеше постоянно Стойчо в Казахстан, ще го победи и в този момент

" Най-сетне, след доста години ще имаме съответен треньор, с визия и взор в бъдещето "

Трябва да се върнем много обратно във времето, с цел да си напомним за нападателя от Тринидад и Тобаго - Бернд Рахим. Стрелецът беше част от клуба през сезон 2001/02, когато по този начин и не съумя да се разпише в 14 мача за гранда. Почти две десетилетия по-късно, различен футболист от Карибския район имаше за цел да бележи голове за Левски. И той се оправи надалеч по-добре, става въпрос за Найджъл Робърта, който по рождение си беше нидерландец, само че с корени от Кюрасао. Неговият интервал при столичани беше надалеч по-успешен като означи 17 гола в 38 мача.

Нападателите от едва известни страни очевидно се потвърждават на " Георги Аспарухов ", тъй като последният непосредствен досег до купата, през 2013 година, пристигна след поредицата от попадения на Базил де Карвальо. Дори и точният му изстрел в последния кръг против Славия тогава обаче не измъкна Левски от онази чутовна издънка...
 Снимка 355107
Източник:

Ако не си спомняте, екипът на Левски е обличал и футболист от Мавриций. Островната страна в Индийския океан е с население малко над 1 млн. души, само че е дала на света халфа Кевин Бру, трансформирал се в една от огромните трансферни издънки на столичани. Дебютът му съответства с отпадането от Иртиш в квалификациите за Лига Европа, а по-късно скъса нервите на почитателите с неточни отигравания. Странно или не, изигра цели 26 мача за софиянци преди да бъде отпратен безславно. След това леко загатна, че има качества с над 90 дуела за Ипсуич, само че с това завърши и всичко по-запомнящо се от него. В момента играе във френската трета дивизия.

Трансферната география на " Герена " се добавя с попълнения от Казахстан, Естония, Бенин и Ирак. Сумарно играчите от тези страни не изиграха и 20 мача за Левски и заради този факт не си коства даже да означаваме техните имена.
 Снимка 294267
Източник:

Равносметката е, че през Левски са минали 152-ма задгранични футболисти. Към днешна дата. Най-много представители е имала Бразилия (15), а след нея се подреждат играчите от Сърбия, Нидерландия, Франция - (10).

И за край се завръщаме към началото на текста, където обърнахме внимание на последния " наследник " формален трансфер - Хосе Кордоба. Панамецът ще тръгне по стъпките на своя съотечественик Хосе Гарсес, който през 2007 година закупи паметен статут в ЦСКА. И не толкоз поради головете си, що се касае за държанието си отвън терена и емблематичния прякор " Ел Пистолеро ". Във Втора лига към този миг играе и още един футболист от Панама - Ромиш Ивей (Етър).
 Славчев отказал на Перуджа, с цел да остане в Левски
Славчев отказал на Перуджа, с цел да остане в Левски

Преди идването на Стоилов

Предстои да разберем дали следващият другоземен трансфер на Левски този път ще даде позитивен резултат. Предпоставките и за успех, и за неуспех, са налице.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР