Трансферът на Димитър Бербатов в Керала Бластърс все още не

...
Трансферът на Димитър Бербатов в Керала Бластърс все още не
Коментари Харесай

Бербатов ще стане третият най-високоплатен играч в историята на индийския футбол

Трансферът на Димитър Бербатов в Керала Бластърс към момента не е доказан публично от нито една от страните, само че към този момент се появи завладяваща информация към финансовите параметри на договора. Според Sportkeeda някогашният голмайстор на Манчестър Юнайтед ще стане третият най-високоплатен състезател в историята на индийския футбол и вторият по заплата от настоящите футболисти. Твърди се, че Барбатов ще получи към 75 милиона рупии за целия сезон, който ще продължи близо 5 месеца. Според настоящия курс това са 994 500 евро. Българинът ще отстъпва по заплащане само на някогашния си съотборник в Тотнъм Роби Кийн, който подписа с първенеца Атлетико де Колката. Ирландецът може евентуално да получи до 92 млн. рупии, или 1 219 920 евро, твърди Sportkeeda.

Най-високата заплата, давана в миналото в индийския футбол, пък е взимал Алесандро дел Пиеро, който през 2014 година игра за Делхи Дайнамос. Италианецът е получил към 1 336 608 евро (по настоящия курс) за един сезон в Индийската Суперлига.

Сезонът стартира на 17 ноември, като през тази година в елита ще вземат участие два тима повече. Именно заради тази причина акцията ще бъде малко по-дълга от нормалното - пет месеца, вместо общоприетите досега четири месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР