Tрансджендър жена кърми бебе за пръв път. Медицинският пробив е

...
Tрансджендър жена кърми бебе за пръв път. Медицинският пробив е
Коментари Харесай

Tрансджендър жена кърми бебе за пръв път

Tрансджендър жена кърми бебе за пръв път. Медицинският пробив е реализиран с терапия, включваща хормони и стимулация с помпа. През първите няколко седмици след раждането детето, което в този момент е на шест месеца, се е хранило единствено с тази кърма, а по-късно е добавено приспособено мляко. Възникна въпросът, дали в този момент към този момент мъжете ще могат да кърмят, показва доктор ТамАр Райсмен от екипа, провел процедурата. Такъв въпрос значи обаче да гледаме на трансджендър дамата като на мъж, което е трансфобия, акцентира лекаркарката.
30-годишната транссексуална жена се е обърнала към лекарите, когато партньорката й - бременна в петия месец, споделила, че на желае да кърми детето. Трансджендър дамата изразила вяра, че би могла да поеме тази отговорност. За задачата тя е приемала хормони в продължение на шест месеца. Присаждане на гърди обаче не е направено.
Лекарският екип е приложил терапия, която се употребява при цисджендър дами – такива, чието възприятие за пол подхожда на пола им по рождение. Лечението нормално се ползва при дами, които не са били бременни, а са осиновили бебе.
Докторите са дали на транссексуалната пациентка женските хормони прогестерон и естрадиол и дружно с това са подтикнали гърдите й с помпа. Изписан е бил и домперидон – лекарство срещу гадене, за което се знае, че усилва производството на мляко.
Д-р ТамAр Райсмен от болничното заведение „ Маунт Синай “ в Ню Йорк, където е реализиран пробива, показва, че „ трансджендър медицината се трансформира в част от обичайна медицина.
„ Натрупваме повече, основана на доказателства информация, развиваме стандартизирани грижи и повече репродуктивни благоприятни условия. “
„ Трансджендър дами са съобщавали в интернет за опити да провокират кърмене, само че това е първият случай в академичната литература “, акцентира Райсмен. Тя прибавя, че казусът е повдигнал въпроса дали в този момент към този момент мъжете ще могат да кърмят. Такъв въпрос значи обаче да гледаме на транджендър дамата като на мъж, което е трансфобия, акцентира лекарката.
Транссексуалната жена е била в положение да създаде малко на 236 мл кърма дневно. През първите шест седмици след раждането бебето е успявало да се храни единствено с тази кърма, а по-късно е добавено приспособено мляко. В момента детето е на шест месец и продължава да суче.
Редица специалисти са въодушевени от резултата и показват, че това може да докара до повече случаи на кърмещи трансджендър дами.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР