Трансадриатическият газопровод (ТАP), който свързва Гърция и южната част на

...
Трансадриатическият газопровод (ТАP), който свързва Гърция и южната част на
Коментари Харесай

По ТАР ще може да се транспортира и руски газ


Трансадриатическият газопровод (ТАP), който свързва Гърция и южната част на Италия, може да се употребява и за превозването на съветски газ, споделя в изявление за италианския вестник " Стампа " съветският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров.

Не е напълно вярно да се споделя, че " Турски поток " е опция на газопровода ТАP. Има вид, който планува, газопроводът Гърция - Албания - Италия, когато бъде приключен, да придвижва съветски газ, споделя Мантуров.

Той означи, че новата, към този момент формираща се настройка от системи за превозване на съветски газ по " Южния кулоар " (Турция - Балканите - Италия) разрешава да се приказва за огромна еластичност както на доставките, по този начин и на разпределението.

Мантуров прибавя също по този начин, че действителното предимство за всички страни, в това число Италия, ще може да се види след две години.

Мантуров е в Рим, където през днешния ден в италианското външно министерство ще се състои съвещание на руско-италианския съвет за икономическо, промишлено и валутно-финансово съдействие. Той е отпред на съветската делегация, оповестява Българска телеграфна агенция.

Южният газов кулоар, цената, на който се пресмята на сумата от 40 милиарда $, ще е с дължина от над 3500 км и се простира от Баку до Южна Италия през територията на Грузия, Турция, Гърция, Албания. В състава на Южен газов кулоар влизат Южнокавказкият газопровод, Трансанадолския газопровод (TANAP) и Трансадриатическият газопровод (TAP). Основен източник на газ е находището " Шах Дениз 2 " в Каспийско море със находища от 1,2 трлн. куб. метра.

Припомняме, че тази опция съществува през цялото време на плана. Предположението е, че това може да се случи през втория стадий от плана, т.е. при разширението на ТАР в периодо след 2030 година, когато се планува нарастване на количеството за транспорт да нарасне до 30 хиляди куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР